Aprilia je definitvno prethodne sezone bila brend koji je imao najviše problema, a to se i pokazalo na kraju sezone kada je Italijanski brend zauzeo poslednju poziciju u šampionatu konstruktora. Ovako loša situacija u Gresini Aprilia timu većim delom je izazvana zbog rekonstrukcije tima koja je tokom prethodne sezone bila u toku.

Novi izvršni direktor Aprilijine trkačke divizije, Massimo Rivola, preuzeo je organizacione poslove od svog prethodnika, Romana Albesiana, kako bi on mogao da se posveti razvijanju potpuno nove Aprilije RS-GP za narednu sezonu. Rezultat ovog plana bila je poprilično naporna i duga sezona 2019 za Aleixa Espargara i Andreu Ianonnea na motociklu koji nije bio dovoljno konkurentan.

Nakon meseci čekanja, na prvom probnom testu ove godine, koji je rezervisam isključivo za test timove i redovne vozače timova sa koncesijama, Aprilia je predstavila potpuno novi MotoGP motocikl za predstojeću sezonu.

Prvog dana testa, Bradley Smith, fabrički test vozač Italijanske ekipe, odavao je vrlo pozitivan utisak povodom novog motora. Prema njegovim rečima, Aprilijini inženjeri su uspeli da poprave sve nedostatke na koje su se on i Espargaro i Ianonne žalili tokom prethodne godine, a da pored toga unaprede i sve ostale odlike motocikla, kako bi ostali u koraku sa konkurencijom. Kao rezultat ovog naprnog rada, Smith je prvi dan testa završio samo desetinku sporiji od Suzukija Silvaina Guintolija, motocikla koji se prošle sezone pokazao da je dovoljno dobar da se bori za pobede.

Svoj najbolji rezultat Smith je postigao i pored činjence da je morao da vozi vrlo oprezno i nije koristio 100% svog potencijala kao ni 100% potencijala novog motocikla, jer je tim vrlo ograničen po pitanju rezervnih delova, jer je motocikl tek završen i fabrika nije stigla da proizvede sve što im je potrebno.

Poslednjeg dana testa, Smith će predati novi motocikl Aleixu Espargaru, kako bi Španac mogao da ga uporedi sa starim motorom, kao i da počne da traži osnovna podešavanja za početak sezone. Njemu će se pridružiti i Lorenzo Savadori koji će u Maleziji početi da se privikava na MotoGP motor kako bi Aprilia mogla da donese odluku da li da ga zaposli kao novog test vozača.

Novi RS-GP se vraća na stazu 7. februara, kada počinje i prvi zvanični test za ovu godinu, takođe na stazi Sepang u Maleziji.

O autoru

Marko Grbić

Zaljubljenik u motocikle čiji se ceo život vrti na dva točka.

Ostavi komentar

Ostavi komentar