Od kada je prvi put pretstavljena, 2000. Godine, Honda Forza podiže standarde u srednjoj skuter klasi. Honda je na Forza modelu prvi put predstavila inovativni kombinovani sistem kočenja, CVT menjač, pametan ključ protiv krađe. Na kasnijim modelima, kombinovani ABS sistem dodat je već impresivnom paketu kao i audio uređaji sa zvučnicima.

Za 2018. godinu, Honda je predstavila radikalno izmenjeni Forza 300 model, koji je preuzeo najbolje osobine od svog mlađeg brata, Forza 125 modela, dok je zadržala osnovne karakteristike GT verzije koja je proslavila Forza liniju.

Ovogodišnji model ima mnogo oštrije linije, manje dimenzije i uopšteno moderniji izgled u odnosu na prethodnike.  Međuosovinski razmak i ukupna dužina je smanjena, kao i širina motora, dok je visina sedišta povišena zbog bolje vidljivosti. Zbog izmenjene šasije i rama, ukupna težina je smanjena za celih 12kg, što doprinosi ubrzanju, krajnjoj brzini i potrošnji goriva.

Kao standardna oprema, dodat je električno podesiv vizir, kao i Hondin sistem kontrole obrtnog momenta, sa kontrolama na levoj strani kormana. Izmenjana instrument tabla pruža više informacija kao podrška analognim satovima, a sva svetla na motoru su LED. Pametni ključ omogućava i kontrolu opcionog zadnjeg kofera od 45 litara.

Boje u kojima će nova Forza biti dostupa su: Crescent metalik plava, Perla Nightstar crna, Mat Cynos metalik siva, Mat perla Cool bela.

Cena novog modela i dalje nije poznata ali se očekuje da bude u okviru prethodnog modela, koje se u Srbiji prodaje za 5500 eura.

Ostavi komentar

Ostavi komentar