Po internetu su počele da kruže razne glasine koje se dotiču novih Suzukijevih modela za 2019. godinu. Jednu stvar možemo za sigurno da uzmemo, da će za sledeću godinu Suzuki pripremiti nove modele GSX-R600 i GSX-R750, ali najzvučnija vest će sigurno biti ako se potvrdi nova Hayabusa sa turbo punjačem, kao što glasine i razni izvori iz same fabrike Suzukija potvrđuju.

Ova vest je sigurno u došla u dobro vreme, jer će sledeće godine legendarna Hayabusa proslaviti svoj 20. rođendan, a za dve decenije se nije puno menjala.

Takođe, ove godine smo najzad videli novu, modernu generaciju Suzukijevih supersport motocikala u modelu GSX-R1000 i GSX-R1000R, i nova Hayabusa bi bila savršen dodatak ovoj novoj generaciji.

Iz predsezonskih najava, znamo da će Hayabusa za 2018. biti potpuno ista kao model iz 2017. ali to ne isključuje mogućnost da Suzuki nov model objavi kao ranu seriju za 2019. godinu, sredinom leta 2018. godine.

Izvori iz Suzukija potvrđuju da će model za 2019. godinu biti opremljen turbo punjačem, sa tehnologijom koja je već predstavljena javnosti kao Recursion koncept agregat.

Veliko pitanje je da li će nova Hayabusa koristiti Recursion agregat od 588 kubika kao izvor snage ili će Suzuki ispoštovati Hayabusa ime i opremiti ga agregatom od 1300 kubika ili negde u tom rangu.

Ako je druga opcija u pitanja, znači da će se Suzuki direktno suprostaviti Kawasakijevom modelu sa turbo punjačem, Ninja H2R, čime će efektivno započeti brzinski rat među Japanskim proizvođačima.

Od 4 najveća Japanska brenda, ni jedan nije teže podneo ekonosmku krizu teže od Suzukija, što je uticalo na njihov razvoj novih modela i proizvodnje tokom godina. Iz tog razloga se nadamo da ovo znači da se Suzuki potpuno posvetio razvoju nove generacije sportskih motocikala, sa začetnikom, GSX-R1000R od ove godine.

Ostavi komentar