Pripadnici Uprave saobraćajne policije podneli su prekršajnu prijavu zbog nasilničke vožnje protiv vozača (34) koji je na auto-putu upravlјao automobilom brzinom od 225,8 km na čas na delu gde je ograničenje brzine 80, saopštio je MUP.

Kako se navodi, pripadnici Uprave saobraćajne policije su na auto-putu Šid–Beograd, kod Beograda, prilikom kontrole saobraćaja tzv. presretačem zaustavili vozača „audija” koji je vozio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Vozaču je određen pritvor od 12 sati, a Prekršajni sud odredio mu je kaznu rada u javnom interesu od 256 sati, novčanu kaznu od 140.000 dinara, 23 kaznena poena i 12 meseci zabrane upravlјanja motornim vozilom.

Auto-presretač je još jednom otkrio bahatog vozača. Reč je o jednom od najsavremenijih uređaja za detektovanje prekršaja koji istovremeno mogu detektovati saobraćajne prestupe u tri i više traka. Novi automobili-presretači imaju motore od 380 konjskih snaga i opremlјeni su savremenom tehnikom, u koju spada i 12 kamera postavlјenih u branicima vozila. One u svim meteo-uslovima mogu zabeležiti sve vrste prekršaja. Imaju i sistem koji sam prepoznaje tablice tako da saobraćajci istog trenutka mogu proveriti da li postoji potraga za njima i da li je vozilu istekla registracija.

Policajci u presretaču morali su da prođu posebnu obuku da bi mogli raditi taj zahtevan posao.

Institucija policijskih presretača, odnosno neobeleženih vozila koja patroliraju auto-putevima i kažnjavaju vozače koji širinu druma i dugačke pravce zloupotreblјavaju vozeći prebrzo, odavno je poznata na Zapadu, kao jedno od najefikasnijih sredstava sprovođenja zakona o bezbednosti u saobraćaju.

Već neko vreme flota tamnih limuzina patrolira i našom mrežom auto-puteva.

Prvi pokušaj formiranja presretačke jedinice vezan je za izgradnju auto-puta „Bratstvo-jedinstvo” u SFRJ, kada je, po nekim informacijama, tadašnja Narodna milicija nabavila nekoliko „poršea 911”, koji su, nažalost, vrlo brzo oštećeni u zataškanim incidentima. Nakon toga, pa sve do pre nekoliko godina, na srpskim putevima nije bilo presretača, a naše „parče” auto-puta služilo je brojnim strancima da se opuste i „pritisnu gas do daske” nakon temelјno kontrolisanih hrvatskih ili mađarskih deonica.

Za lovce na prekoračenje brzine MUP Srbije je napravio flotu brzih limuzina u kojoj su „pasat,” „pežo”, „škoda superb” i „be-em-ve” serije 3 i 5

Takvoj praksi došao je kraj jer je pre pet godina oformlјena jedinica policije namenjena kontroli vozila u pokretu, čiji je zadatak da patrolira, upozorava, sprečava i kažnjava svako kršenje zakona i ozbilјnije prekoračenje brzine. Za sada, pod kontrolom su deonice auto-puta E-75 od Subotice do Beograda, auto-put od Niša do Beograda, kao i deo od Beograda do hrvatske granice. U pitanju je, dakle, celokupna domaća mreža auto-puteva, a u planu je postavlјanje presretača i na važnijim magistralnim pravcima.

Po rečima nadležnih, ta jedinica koristi najmoderniju tehnologiju za snimanje i praćenje vozila na auto-putu, nove automobile snažnih motora, kao i grupu specijalno obučenih vozača. Zbog svega toga, u policijskim krugovima ta jedinica ponela je epitet „elitna”, kao što je to slučaj i u drugim zemlјama.

Stručnjaci ističu da je, bez sumnje, taj potez MUP-a bio neophodan, ne samo da se njime prate svetski trendovi već i da se adekvatno odgovori na alarmantno velik broj saobraćajnih nesreća na našim putevima. Naime, osnovni „alat” za tu vrstu posla sastoji se iz potpuno novih modela automobila i elektronskih sistema snimanja montiranih u automobilu, koji pokrivaju prostor ne samo ispred vozila nego i sa strane i iza, a mogu meriti čak i brzinu automobila koji dolazi u susret, sa zanemarlјivom mogućnošću greške. Visok kvalitet opreme omogućava snimanje pri svim vremenskim uslovima, pa čak i noću. Presretači mogu biti zaustavlјeni pored puta i registrovati brzinu kretanja vozila.

Kada se prekršaj uoči, vozilo se prati uz neprestano snimanje, posle čega policija upozorava nesavesnog vozača zvučnim i svetlosnim signalima, a video-zapis o učinjenom prekršaju arhivira se i koristi kao dokument koji se predaje sudiji za prekršaje.

Po rečima zaposlenih iz kompanije koja je odgovorna za montiranje opreme u automobile, MUP Srbije je do sada, nabavio 30 setova, što navodi na zaklјučak da je 30 automobila ili u funkciji policijskih presretača, ili će to uskoro biti.

Za lovce na prekoračenje brzine MUP Srbije je, kažu poznavaoci, kupio vozila zaista adekvatna za tu funkciju. Naime, cilј je bio napraviti flotu brzih limuzina koje će biti neupadlјive po svojoj spolјašnjosti. Izbor policije pao je na „pasat” s motorima 2,0 TFSI i 3,2 FSI, „pežo 607” 2,7 V6, „škodu superb” 2,8 V6, „be-em-ve” serija 3 i 5.

Svi automobili potpuno su novi, tamne su boje, a na prvi pogled ne razlikuju se od „civilnih” primeraka i svi imaju standardne registarske oznake raznih gradova u Srbiji. Jedini način da se prepoznaju je pažlјivo posmatranje zadnjeg stakla, iza kojeg je LED displej na kojem se mogu ispisati komande ostalim vozačima prilikom preticanja, kao i prema maloj kameri, koju je gotovo nemoguće primetiti, a nalazi se iznad unutrašnjeg retrovizora. Realno, prilikom brzog prolaska pored presretača, skoro je nemoguće primetiti o kakvom se automobilu radi.

Brzinu kontrolišu i motociklisti

Uz moćne automobile, za kontrolu brzine na auto-putevima u Srbiji, koja je, inače, od sredine maja ove godine povećana na 130 kilometara na sat, policija koristi i motocikle. Oni na srpskim putevima patroliraju od 2012, a rade u paru, što znači da su uvek najmanje dva motocikla u neposrednoj blizini, zbog bezbednosti, kao i efikasnije kontrole i bolјe pokrivenosti deonica puta. Motociklisti-presretači voze motocikle „suzuki GSDž-R 1000”, koji postižu maksimalnu brzinu od 299 km/č.

Iako se ne radi o supersportskim automobilima koje koriste razvijenije zemlјe („porše 911” u Nemačkoj, „lamborgini galardo” u Italiji, „jaguar DžKR” u Velikoj Britaniji), ta vozila su sasvim dorasla zadatku. Naime, prilikom izbora, osim „neupadlјivosti” u moru sličnih ili istih vozila na našim putevima, jedna od karakteristika bila je i snažan motor koji presretače lako i brzo dovodi do brzine od 200 kilometara na čas, kažu stručnjaci. Ta brzina uzima se kao limit do kojeg presretači idu. U slučaju da se praćeno vozilo ne zaustavlјa ili čak ubrzava, alarmiraju se ostale jedinice Saobraćajne policije pa se „jurnjava” završava na naplatnoj rampi ili čak uz pomoć barikada.

Autori: D. Nikolić, M. Bozokin Izvor: Dnevnik

Ostavi komentar

1 komentar

  • Pripadam kategoriji iskusnih i nekonfliktnih vozaca sa 42godine staza za volanom motora i automobila.Vozim relatovno redak i jak automobil i ne krsim propise pa sam ipak doziveo da mi se prestetac zalepio na branik i blicao pri normalnoj i dozvoljenoj brzini ne bi li me naterao da ubrzam.U prvom trenutku mislio sam da je neka pratnja a onda sam shvatio igru. Ne ponosim se time, s obzirom na godine, ali su od mene dobili pokazan srednji prst i zauvek nepostovanje institucije koju predstavljaju. Ispunjavanje dnevnih kvota kazni a ne zaista podizanje bezbednosti saobracaja velika je mrlja na MUP-u Srbije