Pred vama je surova borba Hard Enduro vozača i njihovih motora protiv kiše, blata, ekstremnih uzbrdica, strmih nizbrdica, kamenjara i nabujalih potoka.

Xross Challenge je za kratko vreme postao najveća i najteža Hard Enduro trka na Balkanu, koja iz godine u godinu privlači sve veći broj vozača iz celog sveta.

xross challenge © ALEX DMITROVIĆ
Prošlogodišnje izdanje te trke ostaće zapamćeno kao najteže i najblatnjavije do sada, jer je osim reljefa surove, ali prelepe Tare, vozačima dodatan izazov bila i kiša koja je padala non-stop. Oni su na motorima prevalili oko 200km za 3 dana. Najbrži u PRO klasi bio je vozač Red Bulla Vejd Jang iz Južne Afrike, a pratili su ga Matija Zec iz Hrvatske i Miha Špindler iz Slovenije.
Šesta Xross Challenge trka biće održana od 12. do 16. juna na Tari. Prva dva dana, 12. i 13. jun, rezervisani su za enduro ture po planini u pratnji vodiča, dok će se sama trka voziti od 14. do 16. juna. Registracije za trku biće otvorene 15. Februara, a za više informacija posetite www.xross-team.com.
Izvor: redbull
[fpc_post_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ image_height=“300″ limit=“8″ category=“268″ pagination=“false“]

Ostavi komentar