Severnoirski trkač, William Dunlop, preminuo je nakon nesreće tokom treninga za uličnu trku Skerries 100.

Tridestdvogodišnji William je na svojoj Yamahi R1 doživeo pad tokom nezvaničnog treninga za trku u Open kategoriji, 7. Jula 2017.

Odmah nakon pada istaknute su crvene zastave i sva akcija na stazi je zaustavljena. Medicinski tim je vrlo brzo reagovao, ali nisu mogli puno toga da učine za Dunlopa, koji je podlegao povredama.

William Dunlop je započeo svoju trkačku karijeru 2000. godine i do sada uspeo da zabeleži 108 pobeda u Irskim uličnim trkama, od kojih je 15 bilo na Skerries stazi, koja ga je na kraju i koštala života.

Dunlop porodica je porodica trkača generacijama u nazad, Williamom otac, Robert Dunlop, izgubio je život 2008. godine tokom North West 200 trke, u kojoj je kasnije William i odneo pobedu, svoju prvu na ovoj trci. Njegov ujak, legendarni Joey Dunlop, koji drži record sa najviše TT pobeda, 26, takođe je izgubio život na trkačkoj stazi, u Estoniji  2000. godine. Njegov brat, Michael, takođe je uspešan trkač sa 18 TT pobeda, za sada.

William, koji se do sada redovno takmičio na Isle Of Man TT trkama, ove godine je odlučio da pauzira, jer je njegova trudna žena imala problema u trudnoći. Na sreću, sa bebom je sve ispalo u redu, i par se radovao svom drugom detetu.

Njegov najbolji rezulat na TT trkama je drugo mesto u TT Zero konkurenciji, a u North West 200 trci je trijumfovao 4 puta, a na Ulster GP 7 puta.

Prema odluci ostalih učesnika, ovogodišnja Skerries 100 trka je održana, a sav novac namenjen za nagrade učesnika prosleđen je Dunlop porodici.

Alfie Lewis has just had us in tears, he has made this fantastic tribute to William Dunlop

Gepostet von Shaun Lewis am Sonntag, 8. Juli 2018

Ostavi komentar

Ostavi komentar