Nakon što je zvanično predstavljena pre nekoliko dana, Pirelli Diablo Rosso Corsa II guma izazvala je odlične reakcije kod novinara i svih ostalih koji su imali prilike da je testiraju. Dizajnirana kako bi zadvoljila potrebe brze vožnje na putu ali i na ponekom izlasku na stazu, za sada se čini da je i više nego uspešna u oba zadatka.

Rosso Corsa II predviđena je kao zamena za osam godina staru Rosso Corsa gumu i kao rival novoj Dunlop Sportsmart TT i Michelin Power RS. U Pirelli liniji proizvoda, smeštena je između Rosso III sportske gume i Super Corsa SP gume za trkačku stazu.

I ako je prodaja sportskih motocikla u padu već godinama u nazad, proizvođači guma ove modele i dalje razvijaju i ulažu u njih, jer sve više vozača svoje naked i sport-adventure motocikle oprema upravo ovakvim tipom guma.

Rosso Corsa II je, kao i svoj prethodnik, razvijena uz pomoć Superbike tehnologije, gde je Pirelli glavni dobavljač guma. Dve različite smese su raspoređene u tri različite zone u prednjoj gumi, dok je u zadnjoj iskorišćeno tri različite smese u 5 različitih zona. Jedna od ovih smesa je i SC3, semsa koja se nalazi u Pirellijevim trkačkim i edurance gumama. Ovo doprinosi poboljšanom prijanjanju u svim uslovima i uglovima nagiba kao i više povratnih informacija u krivini i prilikom kočenja.

Nova struktura i profil gume su najvećim delom izvedeni iz Pirellijevih trkačkih guma, tako da pružaju veću agilnost, okretnost i precizniju putanju. Takođe, nova struktura dodatno poboljšava osećaj u krivini i pruža vozaču osećaj sigurnosti.

Pirelli je za ovu gumu razvio potpuno novu kontaktnu površinu, kao i novu šaru, Na krajevima, gde se guma koristi prilikom najvećih uglova nagiba, nalazi se slick smesa dok je na sredini i između ove dve zone izvedena optimizacija kontaktne površine radi bolje raspodele potrošnje gume i nivoa prijanjanja.

Sve ove novine, doprinele su tome da Rosso Corsa II na putu pruža osećaj lakoće upravljanja, olakšava skretanje i promene pravca ali je u isto vreme ostala stabilna i sigurna. U krivinama, ova guma pruža osećaj kao da ispod sebe imate trkačku gumu, koja vam pruža skoro bezgranične mgućnosti po pitanju ugla nagiba.

Tokom privatnog testa u Muggelu, koji je Pirelli sproveo, Rosso Corsa II je postavila vremena za 2-3 sekunde bolja od svog prethodnika, prvenstveno time što pruža mogućnost većeg ugla nagiba kao i veće brzine u krivini. I pored svih prednosti koje pruža na stazi, ova nova guma je na putu i dalje vrlo agilna, laka za upravljanje, pruža relativno dobro prijanjanje i po kiši, dok zadržava svoj osnovni sportski osećaj i vrlo se brzo zagreva do radne temperature.

Za prednji točak, Pirelli Diablo Rosso Corsa II će biti dostupna u dimenziji 120/70 ZR17, dok će za zadnji točak biti dostupno 6 dimenzija, od 160/60 ZR17 do 200/55 ZR17.

[stm_call_to_action_2 call_to_action_icon=“stm-icon-label-reverse“ call_to_action_color=“#182375″ call_to_action_text_color=“#ffffff“ call_to_action_label=“Autor:“ call_to_action_label_right=“Marko Grbić“]

Ostavi komentar