Danilo Petrući naredne sezone nema još uvek motor u MotoGP kateogriji jer mu ističe ugovor sa Dukatijem. U tom timu će ga zameniti Džek Miler.

Foto: Mirco Lazzari/Gatty Images

U društvu svog menadžera Alberta Verganija, Danilo Petrući je posetio austrijsku fabriku i deluje da je blizu da bude vozač fabričkog tima KTM.

U toj ekipi je trenutno Pol Espargaro koji je po nekim spekulacijama blizu prelaska u Repsol Hondu u 2021. godini. KTM će zato tražiti iskusnog vozača, a Petrući bi mogao da bude rešenje i on će mnogo značiti mladima koji su trenutno u ekipi. To su Bred Binder, Iker Lekuona i Migel Oliveira.

U slučaju da se dolazak Petrućija zaista desi, KTM će imati po prvi put vozača koji zna kako se pobeđje na MotoGP trci. Petrući je inače 2019. godine imao jednogodišnji ugovor sa Dukatijem, a sebi je produžetak saradnje obezbedio kada je slavio u Muđelu.

Videli smo sve u KTM. Uslovi su impresivni, očekivanja su ispunjena i mirno čekamo sledeće korake KTM. Danilo je bio srećan jer je KTM velika firma i moćna firma. Imaju potencijal da ostvare svoj cilj. Ako budemo deo ovog projekta u budućnosti ovo bi bilo pravo vreme da počnemo da radimo sa KTM„, rekao je menadžer Vergani.

Autor: Marko Vlahović; Izvor: Sport klub

Ostavi komentar

Ostavi komentar