Prethodna dva dana bila su prepuna akcije u MotoGP karavanu, ali ne one akcije na koju smo navikli, pri 350km/h, već one u kancelarijama.

Juče tokom dana Dani Pedrosa objavio je da se nakon 18 godina saradnje, razilazi sa Honda trkačkom koorporacijom. Odmah sutra dan HRC i Jorge Lorenzo objavili su da će od 2019. godine započeti saradnju. Ova odluka trostrukog MotoGP šampiona, da napusti Ducati i priključi se Hondi, ostavila je prazno mesto u fabričkoj ekipi Ducatija. Danilu Petrucciju nije trebalo dva puta ponuditi tu poziciju.

Od sledeće godine, Petrucci će se naći u redovima fabričkog Ducati tima zajedno sa Andreom Doviziosom, koji je već svoju budućnost u crvenopj ekipi osigurao. Petrucci, trenutno vozač Pramac Racing tima, od prošle godine najavljuje da cilja na mesto u fabričkoj ekipi, i najzad su mu se sve kockice složile.

Ducati nije uspeo da se dogovori o nastavku saradnje sa Lorenzom, koji je tražio previše novca za svoje usluge, što Italijanska fabrika nije mogla sebi da priušti nakon drastičnog povećanja plate Andrei Dovoziosu, a Petrucci, koji je za sada zabeležio 6 podijuma, od toga 4 druge pozicije, pokazao se kao savršen izbor. Vozač koji je vrlo dugo uz Ducati, od svojih dana kada je bio test vozač za Superbike i  Superstock motocikle, pa do svojih odličnih nastupa u MotoGP kategoriji. Uz to, Petrux još uvek nema na osnovu čega da traži visoku platu, tako da se u svakom aspektu uklapa u plan Ducatija.

U redovima Tech3 ekipe, nema velikih iznenađenja. I ako je ranije potvrđeno da će Johann Zarco iz Tech3 ekipe preći u fabrički tim KTM-a, a da će Miguel Oliveira napredovati iz Moto2 klase i zauzeti njegovo mesto, svi smo očekivali da Tech3 nastavi saradnju sa odličnim Hafizhom Syahrinom, najviše zbog toga što je šef Tech3 tima, Herve Poncharal izrazio želju da nastavi saradnju sa dvadesetčetvorogodišnjim Malezijcem. Syahrin je zaslužio poverenje ekipe svojim sjajnim rezutatima od početka svoje prve godine u MotoGP šampionatu, gde se trenutno bori za titulu najboljeg novajlije i uspeo je da osvoji bodove na 4 od 6 trka.

Jedno od velikih imena bez angažmana za narednu sezonu je Dani Pedrosa, koga mediji najviše povezuju sa Suzukijem, jer je Andrea Iannone izjavio da od naredne sezone više neće biti vozač ove fabrike. Pedrosa je najavio da će planove za svoju budućnost izneti u javnost tokom trkačkog vikenda u Barseloni, na stazi Catalunya.

Uz vrlo malo slobodnih mesta, ostaje nam samo da čekamo i vidimo kako će se situacija razvijati i da se nadamo da će svi uspeti da pronađu sebi motor za narednu sezonu i da nećemo ostati bez nekih vrhunskih vozača u šampionatu.

[wtpsw_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ show_comment_count=“false“ limit=“4″ orderby=“rand“ category=“203″]

Ostavi komentar