I ako je najavio da na kraju godine odlazi u trkačku penziju, Dani Pedrosa je na svim trkama od tada delovao kao da se tada, tog dana kada je doneu tu odluku, već povukao u prevremenu penziju. Pričamo naravno o njegovim rezultatima ove sezone, koji su daleko od onoga što se od očekuje od fabričkog vozača Honde, ali ovo ne znači da je Dani zaboravio da vozi. Daleko od toga.

Kada je odlučio da prestane aktivno da se bavi trkama, Pedrosa je najverovatnije promenio i svoj pristup trkačkim vikendima, ako i način razmišljanja. Prema do sada prikazanim vožnjama, omaleni Španac deluje kao da ne želi više da rizikuje svoj život i zdravlje zarad ovog sporta, i da želi da što laganije i bezbolnije odradi svoj poslednji ugovor sa Hondom. I ako je tokom cele sezone Dani beležio vrlo loše rezultate za svoj standard, Pit Beirer, šef KTM-ovog MotoGP projekta, ostao je svestan Danijeve brzine, kao i činjenice da je Pedrosa jedan od najboljih i najskusnijih vozača u kategoriji. Zbog ovoga je Pedrosa bio najpoželjniji test vozač za narednu sezonu, za koga su se interesovali Suzuki, Aprilia i KTM, koji je na kraju bio najubedljivji, a verovatno i najdarežljiviji.

I ako detalji ugovora nisu poznati, jasno je da je KTM tim sa znatno većim budžetom od Aprilie, a verovatno i od Suzukija, što je verovatno pomoglo Austrijskom proizvođaču da sebi obezbedi Pedrosine usluge za naredne dve godine. Takođe, poznato je da je jedan od Pedrosinih uslova bio da u projektu učestvuje isključivo kao probni vozač i da ne učestvuje u trkama. Ovo je čudan zahtev za jednog test vozača, jer upravo oni najviše žele da se oprobaju u trkama i dokažu se među najboljim vozačima sveta, ali Dani Pedrosa je za to imao celih 18 sezona, od kojih je 13 u kraljevskoj kategoriji.

Pit Beirer i Dani Pedrosa

„Imati vozača Danijevog kalibra i iskustva kao deo našeg MotoGP projekta je još jedan znak da idemo u dobrom smeru i da se trudimo maksimalno koliko možemo“ izjavio je Pit Beirer. „Svedoci smo toga koliko je MotoGP konkurentan ove godine i koliko delići sekunde znače i kako mogu da prikriju pravi napredak i vredne lekcije. Nadamo se, i vrlo smo uzbuđeni, da će Danijeve povratne informacije, uz on Mika Kalia, pomoći da naša dva tima koja ćemo naredne sezone imati u padoku smanje razliku u odnosu na najbolje timove u šampionatu. Smatram da možemo da budemo vrlo optimistični povodom narednih nekoliko sezona. Želim da se zahvalim celoj ekipi iz fabrike koja nas bezuslovno podržava kako u trkama, tako i tokom mnogis sati testiranja koje smo obavili za ove dve godine. Takođe želim i da se zahvalim Daniju jer je sjajno to što veruje u nas i naš projekat“.

[fpc_post_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_author=“false“ limit=“8″]

Ostavi komentar