U proteklih nekoliko meseci glasine da se Sepang International Circuit (Sepang Internacionalna Staza) sprema da se priključi MotoGP šampionatu mogle su se čuti sa svih strana. Sada je glasinama najzad došao kraj.

Danas tokom dana Angel Nieto Team, u vlasništvu Jorgea Martineza Aspara, objavio je da su prodali svoja dva mesta u MotoGP padoku organizaciji Sepang Ineternation Circuit. Ni pola sata kasnije, Yamaha je izdala zvanično obaveštenje o tome da su postigli trogodišnji dogovor sa istom organizacijom o snadbevanju motociklima.

Podsetimo, Yamaha je prosle više od dve decenije prekinula saradnju sa Tech3 timom i ostala bez satelitskog tima za narednu sezonu. To je stvorilo mogućnost za neke od timova da pokušaju i sebi obezbede Yamahe za budućnost. Glavna dva kandidata bili su upravo Angel Nieto tim za koji se priča da je u teškoj finansijskoj situaciji, i Marc VDS tim, koji ima svojih problema u samom rukovodstvu nakon svađe generalnog menadžera tima, Michaela Bartolomewa i vlasnika tima, Marca van der Stratena.

Sepang International Circuit je ipak odabrao strukturu Angel Nieto tima. Većina zaposlenih u timu zadržaće svoje poslove, dok će Jorge Martinez Aspar preuzeti ulogu sportskog savetnika s obzirom da tim više nije u njegovom vlasništvu, ali će zbog velikog uticaja u samom timu ali i padoku ostati prisutan i aktivan u MotoGP karavanu.

Glavni sponzor tima biće naftni gigant Petronas, tako da se očekuje da sa novim vlasnikom, tim neće imati finansijskih problema kao tokom ove sezone. Što se tiče glavnog menadžera tima, najverovatnija solucija je da će to biti Wilco Zeelenberg, trenutno analitičar za Mavericka Vinalesa i čovek sa veoma dugim radnim stažom u Yamahi.

Od vozača u ovom novom/starom timu možemo skoro sasvim sigurno očekivati Franca Morbidellija, što je i nezvanično potvrdio Valentino Rossi na jednoj od konferencija za štampu tokom vikenda u Assenu. Drugi vozač ostaje i dalje pod znakom pitanja. Dani Pedrosa, vozač koji je i dalje bez angažmana za sledeću godinu, objavio je u utorak da je najzad doneo odluku o svojoj budućnosti i da će je saoštiti medijima pre trke u Nemačkoj, koja se održava sledećeg vikenda.

S obzirom na to da su sve ove objave izdate u vrlo kratkom vremenskom periodu, jedna za drugom, vrlo je verovatno da će Pedrosa objaviti saradnju sa najavljenim novim Petronas SIC timom. Isto tako, i dalje postoji dovoljno velika mogućnost da će Pedrosa objaviti da je odlučio da se povuče iz sporta kao vozač.

S obzirom da nemamo nekih konkretnih informacija povodom budućnosti omalenog Španca ostaje nam samo da čekamo sledeći četvrtak kada će sve biti potvrđeno. Naravno, sve najnovije informacije moći ćete da pročitate na dvatocka.com čim budu objavljene.

[wtpsw_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ show_comment_count=“false“ limit=“4″ orderby=“rand“ category=“203″]

Ostavi komentar