Moto GP trke na Silverstonu i Filip ajlandu zvanično su otkazane.

Foto: MircoLazzari gp/Getty Images

U petak je zvanično saopšteno da su dve trke Moto GP šampionata zvanično otkazane. Neće se ove godine voziti u Velikoj Britaniji i Australiji.

„Svetska automobilska industrija i Dorna sa žaljenjem objavljuju vest da je pandemija koronavirusa dovela do promena u kalendaru takmičenja i da imamo obavezu da otkažemo ova dva događaja“, navodi se u saopštenju.

Trka za Veliku nagradu Britanije trebalo je da se vozi od 28. do 30. avgusta na stazi Silverston. Prvi put za 70 godina u Britanije neće biti vožena jedna trka Moto GP. Otkazan je i britanski Kup talenata koji je trebalo da prati trku na Silverstonu.

Trka za Veliku nagradu Australije bila je zakazana starim kalendarom za period od 23. do 25. oktobra, ali ni ona ove godine neće biti vožena.

„Izuzetno smo razočarani zbog otkazivanja trke, ali podržavamo odluku koja je morala da bude doneta u ovom teškom vremenu. Želeo bih da se zahvalim britanskim navijačima na strpljenju i podršci. Sada moramo da se okrenemo mislima o 2021. godini kada će Silverston ponovo ugostiti Moto Gp trku i moramo da radimo naporno kako bismo svima priredili događaj za uživanje“, poručio je direktor Silverstona Stjuart Pringl.

„Veoma smo razočarani što ljubitelji Moto Gp u Australiji i celom svetu neće moći da uživaju u umeću najboljih svetskih vozača, ali doneta je ispravna odluka. Velika nagrada Australije stavlja Filip ajland na svetsku pozornicu i vratiće se ponovo 2021. godine“, poručio je Pol Litl, prvi čovek Australijskog Gran prija.

Ništa manje razočaran nije ni prvi čovek Dorne, Karmelo Espeleta:

„Tužni smo što smo morali da donsemo ovakvu odluku i da otkažemo dve velike trke, ali nismo uspeli da pronađemo način da logistički sve izvedemo kako treba da bi ove dve trke bile održane i uvrštene u izmenjeni kalendar. Silverston i Filip ajland uvek nam donesu izuzetno uzbuđenje. U ime Dorne, još jednom bih želeo da se zahvalim navijačima na razumevanju i strpljenju dok svi zajedno čekamo da vidimo kako će se situacija razvijati. Radujemo se i nadamo povratku na ove dve staze sledeće sezone“.

Autor: Maja Todić; Izvor: Sport klub

Ostavi komentar