Nakon zvanične objave da je otkazana prva trka MotoGP šampionata u Qataru, ubrzo je potvrđeno da će i druga trka sezone koja je trebala da bude održana na Tajlandu, takođe biti otkazana do daljnjeg.

Zbog širenja Korona virusa, vlasti u Tajlandu su saopštile da nažalost neće moći da budu domaćin druge trke ovogodišnjeg MotoGP šampionata. Dorna je saopštila da trka u Tajlandu neće biti održana datuma kada je planirano, i da će najverovatnije biti pomerena za Septembar ili Oktobar.

Vesti da će prve dve trke sezone biti otkazane su svakako iznenadile većinu MotoGP fanova, ali još veći problem je u rukama Dorne i IRTA-e koji sada pred sobom imaju zadatak da preorganizuju kalendar kako bi mogli da uživamo u svih 20 trka, koliko je bilo planirano za ovu sezonu. MotoGP nije jedini šampionat koji je otkazao trke zbog širenja virusa. Pre nekoliko nedelja šampionat Formule 1 potvrdio je da će otkazati planiranu trku u Kini takođe iz istog razloga, tako da možemo da očekujemo da se ovaj trend nastavi ukoliko se širenje zaraze nastavi.

O autoru

Marko Grbić

Zaljubljenik u motocikle čiji se ceo život vrti na dva točka.

Ostavi komentar

Ostavi komentar