On kaže da bi bezbjednost bila povećana ako bismo usaglasili naše propise s propisima EU, jer su oni rigorozniji, a to nije bez razloga.

“Da bi neko upravljao motociklom snage veće od 35 kilovata, uslov je da ima najmanje 20 godina starosti i da ima dvije godine iskustva u vožnji motocikla snage između 11 i 35 kilovata. Mi to nemamo u zakonu i sa 18 godina dozvoljavamo nekome da dobije dozvolu A kategorije i upravlja motociklom preko 35 kilovata, a da nema nikakvog iskustva na nižim kategorijama, što je izuzetno rizično za nastanak najtežih saobraćajnih nezgoda. Kod nas djeca od 14 godina već mogu voziti moped, dok po EU propisima lica moraju imati 16 godina”, pojašnjava Radović.

On kaže da će biti pokrenuta inicijativa prema Ministarstvu komunikacije i transporta BiH, te prema Komisiji za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma BiH, kako bi se ovi zakoni uskladili s evropskim propisima.

Dragan Milošević, komandir Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banjaluka, kaže da u Banjaluci tokom protekle godine nije bilo smrtno stradalih motociklista.

“Dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda s teškim tjelasnim povredama u kojima su učestvovali motocikli i osam gdje su učestvovali vozači mopeda. Najčešći uzroci su negiranje prava prvenstva prolaza od strane automobila prema vozačima motocikala i mopeda, te nepropisna preticanja”, kaže Milošević.

Apelovao je na sve učesnike u saobraćaju da koriste zaštitnu opremu, rukavice i kacigu, te je skrenuo pažnju roditeljima da djeca od 14 godina moraju imati i nalog za upravljanje mopedom, odnosno da posjeduju dokument o poznavanju propisa.

Siniša Praštalo, predsjednik Moto-kluba “Stršljen” Banjaluka, na prvo mjesto uzroka saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali motocikli svrstao je nepažnju vozača automobila, oduzimanje prava prvenstva motociklistima i slično, na drugo je svstao neprilagođenu brzinu motociklista, a na treće neadekvatnu opremu vozača motocikala.

“Rekao bih da je nepažnja vozača automobila u 60 odsto slučajeva razlog saobraćajnih nezgoda u odnosu na ostale razloge”, kaže Praštalo.

Igor Arnautović, predsjednik Moto-kluba “Ducan” iz Bijeljine, kaže da već od marta kreće sezona i da motoristi izlaze na ulice, a da će zvanično biti otvorena u aprilu.

“Motoristi treba da obrate pažnju na stanje uslova na putu i prilagode brzinu, a vozači na signalizaciju i davanje svjetlosnih znakova, te da ne oduzimaju pravo prevenstva motociklistima u bilo kom trenutku, što su i neki od najčešćih uzroka saobraćajnih nezgoda”, rekao je Arnautović.