U koliko ste ljubitelj moto trka, verovatno volite da povremeno pogledate neku trku uživo. Pošto trke na najvišem nivou (MotoGP, Superbike, MXGP) nemamo priliku da gledamo kod nas, a ni u regionu, moramo da se zadovoljimo našim domaćim šampionatom i Istočnoevropskim šampionatom, ma kakvi oni bili.

Moto Savez Srbije, objavio je zvanični kalendar takmičenja za Nacionalni šampionat Srbije, Istočnoevropski šampionat i Alpe Adria za kategorije Road Racing, Moto Classic, X Enduro i Moto Cross.

Najatraktivnija kategorija, Road Racing, nažalost u nacionalnom šampionatu za sada ima samo 3 trke zakazane, od kojih se jedna održava van Srbije, u Grčkoj na stazi Serress, koja će ujedno biti i prva trka nacionalnog šampionata i Istočnoevropskog šampionata, a održaće se od 14. i 15. Aprila.

Koliko će se vozača odazvati i prijaviti za ovogodišnji šampionat i da li ćemo ponovo morati da gledamo trke u kojima nekoliko kategorija vozi zajedno na stazi, ostaje nam da vidimo i da se nadamo da će čelni ljudi sporta shvatiti da je vreme da se nešto promeni u samoj organizaciji.

Kompletan kalendar možete videti u nastavku:

[stm_call_to_action_2 call_to_action_icon=“stm-icon-label-reverse“ call_to_action_color=“#161b72″ call_to_action_text_color=“#ffffff“ call_to_action_label=“Autor:“ call_to_action_label_right=“Marko Grbić“]
[wtpsw_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ show_comment_count=“false“ limit=“4″ orderby=“rand“ category=“203″]

Ostavi komentar