JP NP Fruška gora je objavilo da je počelo da naplaćuje dnevne karte za korišćenje motornih vozila i poseta fizičkih lica zaštićenom području.

Tako će dnevna naknada za korišćenje putničkog motornog vozila i motocikla koštati 303 dinara dok će fizičko lice za posetu zaštićenom području morati da izdvoji 101 dinar.

– U skladu sa Zakonom i uz saglasnost nadležnog ministarstva JP „Nacionalni park Fruška gora“ u interesu svojih posetilaca donelo je odluku o utvrđivanju godišnje karte kao efikasnije i povoljnije mere sprovođenja obaveze po Zakonu o naknadama za korišćenje javnih dobara – kažu u ovom preduzeću.

Kako navode, „imalac godišnje karte neograničeno tokom kalendarske godine može individualno posetiti zaštićeno područje Nacionalni park Fruška gora i koristiti svoje putničko motorno vozilo ili motocikl u zaštićenom području Nacionalni park Fruška gora“.

Za ovu kartu, vlasnik putničkog motornog vozila i motocikla treba da izdvoji 1.200 dinara dok će fizičko lice koje želi bez ograničenja da posećuje zaštićeno područje NP Fruška gora, platiti upola manje, odnosno 600 dinara.

Kako kažu u ovom JP,  prikupljena sredstva će se uplaćivati na namenski račun i koristiće se za zaštitu i unapređenje zaštićenog područja, uređenje i revitalizaciju izletišta, staza i izletničkog mobilijara.

Karte za navedene naknade za korišćenje zaštićenog područja možete kupiti na sledećim lokacijama:

• Informativni centar na Iriškom vencu

• RJ Sremska Kamenica (Paragovo)

• RJ Beočin (Beočin)

• RJ Vrdnik (Vrdnik)

• RJ Ležimir (Ležimir)

• RJ Erdevik (Erdevik)

Izvor: Moj Novi Sad

Ostavi komentar

Ostavi komentar