Honda je proširila svoju CRF liniju sa dva nova modela, dok su tri postojeća modela unapređena.

Honda nam za 2019. predstavlja unapređenja na svom CRF450R full kros motociklu i njegovom bliskom rođaku CRF450RX, modelu za vožnju van trkačke staze. Oba ova motocikla su dobila bolji obrtni moment i više snage na visokim obrtajima, dok je CRF250R, samo godinu dana nakon potpunog redizajna modela, dobio poboljšani obrtni moment na niskim obrtajima, što osigurava bolji izlaz iz sporih krivina. Dva nova modela u ovoj liniji su CRF250RX i CRF450L, full kros sa dvostrukom ulogom, osnova trkačkog modela, a potpuno spreman za registraciju i vožnju po ulici.

CRF450L

Zasnovan na trkačkom modelu CRF450R, ova ulična verzija kros motocikla ima lagan i čvrst ram kako bi obezbedio što više prijanjanja, a pokreće ga identičan agregat kao u trkaćkoj verziji. Jedina razlika je drugačije mapiranje ubrizgavanja goriva. Agregat u novom CRF450L podešen je tako da pruža dovoljno snage već na najnižim obrtajima, kako bi odgovarao off-road vozačima koji vikendom izađu u vožnju po obližnjoj šumi i retko koriste gornji deo spektra obrtaja. CRF450L je potpuno spreman za ulicu, opremljen je bočnom nogarom, povećanom zapreminom rezervoara za gorivo i LED osvetljenjem napred i nazad. Delovi koji su korišteni u izradi su visokog kvaliteta i dugotrajni su, tako da je servisni interval produžen, a prvi veliki servis se radi tek na 32000km.

CRF250RX

Kao i u slučaju svog većeg brata, CRF450RX, i model od 250 kubika je zasnovan na trkačkoj verziji CRF250R. Neke od glavnih razlika su točkovi od 18 inča, rezervoar za gorivo od 8,5 litara kao i mekše ogibljenje, kako bi upotpunilo ugođaj svim cross-country vozačima. Od trakčkog modela nasledio je i novitete za ovu godinu, kao što je odličan obrtni moment pri niskom broju obrtaja trostepena kontrola starta, nova kočiona klješta, Renthal korman od 28mm i crne felne.

Postojeći modeli dobili su značajna unapređenja, kao na primer 1,8kw više i 2Nm više kod CRF450R modela. Ovo je postignuto izmenama na glavi motora, usisu i izduvu. Trostepena kontrola starta je novina i na ovom modelu, kao i izmene na šasisji i vešanju. Prednja klješta su redizajnirana, a iz Honde su uspeli da ukupnu težinu motocikla smanje za 0,9kg. Takođe, Renthalov Fat Bar dolazi fabrički uz ovaj model, i podesiv je u 4 nivoa po visini.

I CRF450RX je dobio Renthal Fat Bar i kontolu starta. I ako su zadržani standardni točkovi od 18 inča i povećani rezervoar od 8,5 litara, šasija je izmenjena u pogledu tvrdoće i balansa, vešanje je drugačije podešeno, a felne od 2019. godine stižu u crnoj boji.

I ako je pre samo godinu dana potpuno izmenjen i redizajniran, CRF250R je dobio nekoliko poboljšanja i ove godine. Obrtni moment na niskim i srednjim obrtajima je osetno povećan zahvaljujući 2mm manjem ubrizgavanju i izmenjenoj bregastoj osovini, kao i promenjenim usisnim i izduvnim profilima. Kao i ostali modeli, i 250R je opremljen HRC kontrolom starta- Nove dvoklipne prednje čeljusti, Renthal Fat Bar i crne felne su takođe dodaci na novom modelu.

Sa ovim novim modelima i unapređenim starim modelima Honda pokušava da u svoju CRF liniju uvrsti ponudu za sve vrste off-road entuzijasta i nastavi da evoluira i unapređuje svoje trkačke modele.

[wtpsw_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ show_comment_count=“false“ limit=“4″ orderby=“rand“ category=“201″]

Ostavi komentar