Sezona u Svetskom superbajk šampionatu neće se nastaviti u aprilu, pošto su organizatori potvrdili da je runda koja je trebalo da bude održana u Asenu pomerena za avgust.

Pandemija koronavirusa zaustavila je sport u celom svetu, a auto-moto sport je i te kako pogođen time. Ukupno osam trka je otkazano ili odloženo u Formuli 1, dok je Moto GP šampionat ostao bez prve četiri runde kalendara, ali su neke trke pomerene za kasnije tokom godine.

Superbajk šampionat je startovao na stazi „Filip Ajland“ krajem februara, ali je od tada vikend u Kataru otkazan, dok su trke na stazi „Heres“ pomerene za septembar. Zbog sve oštrijih mera u Holandiji poslednjih dana očekivalo se i odlaganje te runde, a potvrda je stigla u utorak, pa će akcija na stazi „Asen“ biti na programu od 21. do 23. avgusta.

Očekuje se da će biti još pomeranja u kalendaru, posebno što se tiče naredne trke u kalendaru, koja bi trebalo da bude održana u Imoli od 8. do 10. maja. Italija je trenutno najviše pogođena zemlja koronavirusom, pa su šanse da trka bude vožena po planu gotovo nemoguće. Isti slučaj je izvesno i sa rundom u Aragonu, koja je sada na programu dve nedelje kasnije, pošto je situacija u Španiji sve gora.

Pod znakom pitanja je i runda na stazi „Marko Simončeli“, od 12. do 14. juna, a najrealnija opcija u ovom trenutku je da bi sezona mogla da se nastavi prvog vikenda jula na stazi „Donington park“.

Izvor: Sport klub

Ostavi komentar