Husqvarnin Supermoto model FS450 MY19 je pravi Supermoto, koji bi trebalo da pruža profesionalnim vozačima sve što mogu da zatraže od jednog trkačkog SM motocikla, ali je isto tako i vrlo lako prilagodljiv amaterima i vikend vozačima.

Iz Husqvarne tvrde da FS450 dolazi sa nekim od najnovijih tehnologija na sebi i da predstavlja sam vrh svoje klase. Kako upravo te inovativne tehnologije deli sa FC450 motokros modelom, ovaj Supermoto napravljen je od nule, bez starih delova sa prethodnih modela, kako bi pružio nenadmašive performanse na Supermoto stazi.

Sa potpuno novom šasijom i sa platformom agregata koncentrisanoj na poboljšanju vožljivosti i iskoristivosti snage, FS450 MY19 je laka i okretna Supermoto mašina koja se vozi sa puno uživanja i koja je verovatno trenutno najbolja platforma za pobede na Supermoto trkama.

Ram, koji je sada u prepoznatljivo plavoj boji, je dobio promenjenu tvrdoću u odnosu na prethodni model kako bi se dobio bolji povrat informacija ka vozaču, kao i bolja stabilnost na pravcu. Jedinstveno za Husqvarnu je to što je poluram od karbonskih vlakan, tako da je FS450 samo na ramu izgubio 250g.
Prednje vile su WP od 48mm sa vazdušnim sistemom, dok je zadnji amortizer DCC model, takođe WP. Prednji mostovi su izrađeni iz jednog dela aluminijuma na CNC mašini i od nule su razvijani kako bi stvorili savršenu harmoniju sa novim prednjim vilama i ramom. Ova poboljšanja na sistemu vešanja daju rezultate koji unapređuju upijanje energije i stabilnost u svim segmentima.

Glava motora je potpuno redizajnirana, što je novi FS450 učinilo još 500g lakšim, a novi cilindar je mnogo kompaktiniji u odnosu na prethodnika. Ukupne težine od samo 27,3 kg, ovaj agregat daje celih 63 konjske snage na vrhu i donosi poboljšanja u vidu vožljivosti i upotrebljivosti.
Kako bi zadržao svoj portfolio profesionalca, FS450 dobio je i trkačke felne od 16.5 inča napred i od 17 inča pozadi. Na ovim felnama stižu Bridgestone slick gume dimenzija 125/80 R420 i 165/65 R420 kako bi dobili najbolje prijanjanje i stabilnost.

Kočioni sistem je Brembo četvoroklipni monoblock sa diskom prečnika 310mm nared i 220mm pozadi. Kvačilo je Suter sa Anti Hopping sistemom dok je hidraulika u kvačilu Magurina.

Dok sve ovo čitate, morali ste shvatiti da Husqvarna ni na čemu nije štedela prilikom izrade ovog motocikla i da je sasvim sigurno da ćemo ih naredne godine često viđati na podijumima na svim velikim Supermoto takmičenjima.

Ostavi komentar

Ostavi komentar