Dan pred početak testitranja u Kataru, Aprilia je predstavila motor na kom će nastupiti u sezoni 2020. 

Aprilia  RS-GP ima mnogo noviteta.

Prvi novitet je  V4 motor sa konfiguracijom cilindara pod uglom od 90 stepeni kao kod Ducatija i Honde.  Promenjen je i menjač, njegov dizajn i razvoj je proizvod samog tima Aprilije. Novi dupli ram motora je od aluminijuma, baš kao i viljuške na motoru.

Massimo Rivola, šef Aprilia Racinga je izjavio: „Ovo je bila možda najduža zima za Aprilia Racing u poslednjih nekoliko godina. iskoristili smo zimsku pauzu da zaista uvedemo što više noviteta za sledeću sezonu. Dva prototipa na testiranju u Sepangu je ogroman uspeh za ovaj tim.“

Po onome što smo videli na testiranju u Maleziji, i u dosadašnjem uspehu na testiranju u Kataru može se reći da će Aprilia V4 RS-GP  biti konkurentniji motor od prošlogodišnjeg.

MotoGP

Koliko god da je Aprilia poboljšala svoj motor, njihov uspeh zavisi i od vozača.

Za Apriliju u 2020 vozi stari tim Aleix Espargaro i Andrea Iannone, dok je Bradley Smith test vozač. To će se možda promeniti pošto još nemamo rešenje skandala koji je zimus potresao Aprilijin tim.

Andrea Iannone je pao doping test posle trke u Sepangu. To nije objavljeno do kraja sezone. Iannone je bio pozitivan na anabolički steroid koji je pronađen u njegovom urinu i u uzorku njegove kose. Iannone se za sada brani time da je slučajno kroz hranu uneo taj steroid.

Iannoneovi advokati su na FIM saslušanju 4.februara, podneli dokaze da se dokazi iz urina i iz kose ne poklapaju. Dok ne bude doneta konačna odluka FIM-a Iannone ostaje suspendovan.

Iz Aprilije potvrđujuju da iako Iannone bude suspendovan on je deo njihovog tima. Do njegovog povratka na stazu, drugi vozač u Apriliji će biti Bradley Smith.

Ostavi komentar

Ostavi komentar