Do sada smo imali priliku da uživamo u genijalnost ruskog uma kada je reč o različitim konstrukcijama koje nemaju gotovo nikakvog smisla, ali ovoga puta vam predstavljamo dvotočkaša koji i te kako poseduje veliku vrednost u realnom svetu, posebno za sve ljubitelje popularnog naslova iz sveta video igara.

Praćen neverovatnom kacigom kreiranom po uzoru na šlem Power Suit armora, legendarne igre Fallout i njene frakcije Brotherhood of Steel, dolazi neverovatno glasan urlik V8 monstruma preuzetog iz modela Lexus.

Vlasnik ovog motocikla rešio je da kreira svoj specijalni V8 model nakon što je ideju dobio od mašine koju je video u SAD. Celokupan koncept mu se veoma svideo, ali nije mu se svideo dizajn pomenute jedinice, pa je odlučio da kreira ličnu tamatsku varijaciju. Rus je za početak pronašao Lexus V8 motor i Lexus automatski menjač.

Ovo je jedinica sa 300 ks, dok je tjuning kuća zadužena za njegovo kreiranje želela da motocikl postane potpuno unikatan i interesantan, ali ujedno bude u okviru svih normi i ne duži od tri metra, kako bi ostao ulično legalan.

Zadnji točak je ogroman i poseduje 360 mm u obimu, dok dva lanca dolaze iz motora, namenjena zupčanicima sa obe strane. Tjuner je koristio dva lanca iz razloga što bi jedan zbog velikog obrtnog momeenta deformisao bandaš. Težina ovog neverovatnog dvotočkaša zaustavljena je na 800 kg.

Ruski motocikl privlači pažnju gde god da se pojavi i ljudi konstantno zapitkuju njegovog vlasnika da se fotografišu zajedno na ulici. Doduše, policija ga još uvek nije zaustavljala, ali on planira da krene na put od Ufa do Vladivostoka, ruskog dalekog istoka, dugačak 5.000 kilometara, sledećeg leta, tako da će definitivno biti prilika.

Izvor: Muški Magazin; Autor: N.Đ.

Ostavi komentar