Dobar je osećaj, najbolji, kada te posle puta dugog 400 km, suvog i bez vetra, umornog tela, ali srca punog, tvoj dvotočkaš vrati u mirnu luku doma, pa ga zanemarivši mušice na viziru uljuljkaš na počinak, skineš čizme, sipaš neko piće, sedneš i kažeš- Svuda pođi svojoj kući dođi!

Vozati se, naravno, možeš i bez nekog velikog povoda, samo onako, ali ovaj današnji je bio poseban. Moja braća i prijatelji, motoristi iz Moto kluba „My way“ iz Osijeka, organizovali su, sada već tradicionalno početkom juna, XI blagoslov motora i motorista u Svetištu Gospe od Utočišta u Aljmašu, najznačajnijem marijanskom svetištu u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji, ali i u celoj Slavoniji, 25 kilometara istočno od Osijeka.

Svetu Misu i blagoslov vršio je župnik Anta Markić. Blagoslov sveštenika kojom se Gospod priziva da izlije svoju milost na sve nas na cestama, bila je važna svima. Više od 150 motora iz celog regiona, najviše do sada, prisustvovalo je ovom svetom činu.

U organizaciji blagoslova učestvovala je Turistička organizacija opštine Erdut, a neizostavni „čobanac“, jelo slavonske ravnice koje se poslužuje u svečanim prilikama, baš kao što je i ova bila, poslužen je u konobi „Aljmaš“.

I kao što rekoh, vozati se možeš i bez povoda i potpuno sam, ali je posebno zadovoljstvo kada sa prijateljima napraviš jedan dobar „đir“ po baranjskim cestama i završiš družeći se u smehu na obali Dunava iza Kopačkog rita kraj Osijeka, na samom kraju istočne Slavonije.

Ovo je neproceljivo.

Ostavi komentar

Ostavi komentar