Vizić je sremsko selo koje se nalazi na fruškogorskim obroncima prema Dunavu. U ovom malom selu živi nešto više od 200 stanovnika, a među njima sa svojom prodicom živi i Nedeljko Neđa Mitrović, miran i staložen čovek velikog srca i pasionirani zaljubljenik u motocikle.

Ovaj čovek potpuno sam sa sopstvenim materijalnim izvorima, ali uz ogromnu podršku svoje porodice i velikog broja prijatelja, već desetak godina okuplja motocikliste iz regiona i obližnjih zemalja, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Austrije, Mađarske, a zahvaljujući njegovoj srdačnosti i gostoprimstvu motociklisti se iznova vraćaju u Vizić, te je Neđa od ovog događaja stvorio svojevrstan brend, nadaleko prepoznatljiv i čuven u svetu motociklizma.

Prvi moto skup održan je 2011. godine povodom seoske slave Sveti Evdoksije u crkveno-školskom dvorištu u Viziću i od tada, iz godine u godinu, ovaj događaj je postajao sve veći i posećeniji da bi ove godine bio izmešten van sela, jer je svojim obimom prerastao prethodnu lokaciju.

Prvi i jedini motiv našeg domaćina bio je da moto skupove vrati u „stara dobra vremena“ kada se okupljalo i družilo na livadama, u šumama i kraj reka, uz zvuke dobrih bendova bez skupih bina i naplaćivanja ulaza, ali uz ukusan obrok od srca poslužen prijateljma, braći i putnicima namernicima.

Pasulj i škembići ove godine nadmašili su najveće svetske restorane. Škembiće je zgotivio brat Karolić iz Moto kluba Srem iz Sremske Mitrovice. Za vrhunski pasulj sa dimljenim butkicama i slaninom, kriv je bio Miloš Egić, takođe, veliki zaljubljenik u dvotočkaše. Miloš Egić je podržao našeg domaćina, ostaje i dalje uz njega, a sledeće godine žele da zajedno čitav ovaj događaj podignu na jedan viši nivo i obeleže desetogodišnjicu od prvog okupljanja motociklista u ovom malom sremskom selu, Viziću.

Nedeljko Neđa Mitrović zaslužuje svako poštovanje, jer pored svega što smo istakli, on je pravi promoter i zaštitnik vrednosti koje treba da budu odlika svakog motocikliste, svakog motociklističkog kluba i motociklizma kao društvene supkulturne kategorije uopšte.

Neka nas još dugo, dugo okuplja i uveseljava. Živeo!

Ostavi komentar