Trka svetskog šampionata u motociklizmu u Špilbergu na Red Bul ringu bi mogla da ima navijače jer austrijska vlada dozvoljava 1000 posetilaca na javnom skupu od 1. avgusta.

Foto: Srđan Erceg

Austrija je sigurna luka i za Formulu 1 i za MotoGP. Ta zemlja se prilično dobro izborila sa epidemijom koronavirusa i sva je prilika da će ugostiti trke i jednog i drugog šampionata i da će čak organizovati više od jednog događaja u obe konkurencije.

Dorna planira da održi dva MotoGP događaja u Špilbergu na kojima bi moglo da prisustvuje do 1000 ljudi. Ipak Austrija će i dalje pratiti situaciju u naredna dva meseca i mogla bi da promeni ovo pravilo ukoliko ponovo dođe do širenja virusa. Takođe biće zadržano pravilo distance između ljudi od jednog metra, pa je moguće da će na tribinama navijači biti razuđeni.

Ovo su dobre vesti. Očekujem deset trka u Evropi i mogu da zamislim da će se voziti trke u Tajlandu i Maleziji u oktobru ili novembru i to sa navijačima„, rekao je šef Dorne Karmelo Espeleta.

Austrijski vicekancelar Verner Kogler je rekao da veruje da je moguće da će biti karata u prodaji za MotoGP trke, ali da je glavni fokus za sada na trkama Formule 1 koje treba da se održe početkom jula.

Autor: Marko Vlahović; Izvor: Sport klub

Ostavi komentar

Ostavi komentar