Svako ko sebe naziva ljubiteljom motocikala zna šta može da očekuje kada MV Agusta predstavlja novi model:  jedan od najlepših motocikala svog doba. Tako je i sa najnovijim modelom, Superveloce 800, sa kojim je Agusta napravila korak u malo drugačijem smeru, ali je dizajn, kao i uvek, besprekoran.

Superveloce 800 predstavlja istoriju ove legendarne fabrike u modernim crtama, što se vidi na prvi pogled. Miks nove, moderne tehnologije i retro dizajna u izvedbi Aguste izgleda fantastično. Žuto staklo prednjeg fara i žuti vetrobran, kriju TFT kontrolnu tablu najnovije generacije i LED sistem osvetljenja sa funkcijom dnevnog svetla. Sve što i očekujete od jednog modernog motocikla.

Ram, sistem vešanja i kočioni sistem su nasleđeni od F3 800 modela koji se pokazao kao odlična osnova za mali sportski motocikl. Superveloce je dobio novi polu ram koji omogućava vozaču da vrlo jednostavno promeni broj mesta za sedenje dodavanjem suvozačkog sedišta iznad novog okruglog zadnjeg fara koji privlači poglede, ma koliko ravnodušni bili.

Položaj sedenja je takođe preuzet sa F3 800 modela ali su nogostupi potpuno podesivi, tako da vozač može prema svom osećaju da podesi položaj nogu. Takođe, sedište je veće i udobnije, tako da će Superveloce svakako biti udobniji za vožnju od svog Supersport prethodnika.

MV Agusta je potvrdila da će Superveloce ući u proizvodnju, ali detalja o ceni još uvek nema. S obzirom da je u pitanju Agusta, sumnjamo da će biti jedan od ekonomičnijih motocikala za kupovinu.

Ostavi komentar

Ostavi komentar