Kakav bi život MV Aguste bio bez još jednog modela u limitiranoj seriji? Od proizvođača od kojeg smo navikli da redovno viđamo specijalne edicije i limitirane serije, stiže najnovija saradnja, ovog puta sa još jednim Italijanskim gigantom auto-moto sporta i dobili smo MV Agustu Dragster 800 RR Pirelli.

Kao što se vrlo lako može zaključiti, osnova je MV Agusta Dragster 800 RR, sa svojim trocilindričnim agregatom koji u osnovnoj verziji pruža 140KS, a u 2018. je unapređen kako bi podlegao Euro4 standardu. Na ovu osnovnu Pirelli je dodao svoje kozmetičke detalje kako bi stvorili jedinstven dizajn, koji je delo Pirellijevog zvaničnog dizajnerskog tima. Ova saradnja je stvorila dva nova modela, jedan u crno-žutoj boji, a drugi u plavo-beloj kombinaciji.

Na oba modela se primećuju detalji koji jasno upućuju na Pirelli brend, a najviše tank pad i zaštita kontrolne table koji su napravljeni od specijalne vrste gume i na kojima je jasno istaknut logo koji se nalazi na Pirelli Supercorsa SP gumama. Upravo su ovim gumama opremljena oba modela iz specijalne edicije, a i same gume su u specijalnim bojama i mogu se posebno poručiti od Pirellija.

Još neki od specijalnih delova su jedinstveno sedište koje pravi Castiglioni centar za ispitivanja na kojem se takođe nalazi logo Supercorsa modela i takođe je u specijalnim bojama, kao i krajevi auspuha koji su dobili novu, specijalnu keramičku boju, što je lep mali detalj koji doprinos celokupnom utisku. Naravno, najprimetnije su plastike koje su specijalnim bojama i ukrašene su Pirelli i Diablo logoima koji ističu brend vrlo jasno.

MV Agusta Dragster 800 RR Pirelli biće dostupna samo kao model u limitiranoj seriji, mada još uvek nije objavljeno koliko će ukupno jedinica biti proizvedeno, niti koja će cena biti za ovaj najnoviji model iz specijalne edicije MV Aguste, ali očekujemo da će za ovaj model biti potrebno dodati još 2500-3000€ na cenu osnovnog modela Dragster 800 RR.

[wtpsw_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ show_comment_count=“false“ limit=“4″ category=“201″]

Ostavi komentar