U kasnim 30-tim godinama prošlog stoleća, mlada zaljubljenica u motocikle, Linda Dugeau iz Providencea, Rhode Island, shvatila je postoji veliki broj žena koje imaju svoje motocikle i koje bi možda bile zainteresovane da se međusobno upoznaju.

Linda je pisala trgovcima, vozačima i svima koji su mislili da znaju žene vozače motocikala. Nakon ove opsežne potrage, ona je sastavila spisak sa koga je osnovana organizacija Motor Maid. Povelja Američkog motociklističkog udruženja izdata je klubu 1941. godine.

Danas, skoro 80 godina kasnije, Motor maids (Motorne sluškinje) su jedna od najstarijih grupa motociklistkinja koje upravljaju Motociklističkom organizacijom u Severnoj Americi i Kanadi i sa oko 1300 članova, neguju pozitivan imidž i promovišu veštine sigurne vožnje.

Drage dame, majke i bake na motociklima, predstavite svoj klub, udruženje ili grupu u kojoj volite da se vozate i pokažite da nas ima, da smo organizovane, da imamo vrednosti koje želimo da pokažemo i da nakon nedeljnog ručka koji smo pripremile za svoju porodicu, moramo da prebacimo nogu preko svog motocikla i odjezdimo na njemu u nepoznatom pravcu. Ili poznatom!

Ali se uvek vratimo kuda god da odemo!

Izvor: WRN

Ostavi komentar