U predstojećoj MotoGP sezoni će po prvi put postojati kazna „dugačkog kruga“, u kome će vozači morati da voze tačno određenom rutom koja je duža od one koja garantuje najbrža vremena.

Komisija MotoGP šampionata je usvojila novu vrstu kazne koju su vozači isprobavali tokom zvnaično testiranja u Kataru. Radi se o kazni „dugog kruga“ u kojoj će vozači morati da voze rutom zbog koje će imati lošije vreme u krugu u kojem treba da odsluže pomenutu kaznu.

„Na svakoj stazi će biti definisana ruta i biće označena bezbedna mesta oko staze na kojima može da se vozi u tim trenucima i ta ruta je nekoliko sekundi sporija od najbrže. To će najčešće biti asfalt oko krivine ili prostor pored staze“, rečeno je iz komisije.

„Pričali smo sa Bezbednosnom komisijom i ja mislim da je to dobra ideja. Mislim da skoro svi misle isto. Mislim da je za direkciju trke mnogo bolje da na taj način kazne nekoga ko mora da izgubi poziciju. Jasnije je šta moraš da uradiš i važi isto za sve. Ne znam da li može da se napravi na svakoj stazi ali mislim da je dobra ideja. Nisam testirao tu rutu staze ali mislim da će jedini problem biti ako je taj deo van staze prljav i klizav. Kako bilo, ako dobiješ kaznu to je zato što si pogrešio i mislim da je to dobra ideja“, kazao je Andrea Doviciozo.

Izvor: Sport klub; Autor: Marko Vlahović

Ostavi komentar

Ostavi komentar