Pred trku u Austriji, obećavali su nam oluju, i oluju smo i dobili. Ali ne mislimo na kišu i vetar, već na medijsku oluju povodom izjava timova o novim potpisanim i raskinutim ugovorima. Tu se prvenstveno misli na odluku Aprilie da raskine ugovor sa Samom Lowesom.

Za početak da razjasnimo situaciju sa Lowesom i Apriliom. Za one koji ne znaju, Sam Lowes je novajlija u MotoGP klasi, isto kao i Aprilia. Ovo je timu iz Noalea prva ozbiljna sezona u šampionatu od kada su se vratili u MotoGP. Ipak, treba uzeti u obzir i da Lowes nije jedini novajlija u klasi ove godine. Johann Zarco i Jonas Folger su takođe novajlije, zajedno sa Alexom Rinsom. Zarco i Folger su Lowesa i Rinsa zasenili još na samom početku sezone, i nažalost taj trend se i dalje nastavlja. Rins možda i ima izgovor jer je veći deo dosadašnjeg dela sezone proveo povređen, ali kada se gleda sa strane, Lowes nema. Njegov timski kolega na istom motociklu pokazuje znatno bolje rezultate, redovno je u Q2 i pokazuje da često ima ritam za top 7 ili čak top 5.

Šef Aprilinog tima, Romano Albesiano je još u Barseloni potvrdio da Aprilia razmatra mogućnost da raskine ugovor sa Lowesom, što je u petak u Austriji i potvrđeno.

Međutim, nije sve tako jednostavno. Kao prvo, Lowes je novajlija i nije realno porediti ga sa Aleix Espargarom koji ima godine iskustva u MotoGP klasi iza sebe. Takođe, veoma je bitno naglasiti da je Lowes bio u podređenom položaju u odnosu na Espargara što se tiče unapređenih delova i opreme kao što su ram i agregat.

Pouzdanost je takođe bila problem. Lowes je često bio zadržavan u boksu tokom treninga i bio primoran da se povlači iz trka zbog kvarova. Ovo se naravno ne odnosi samo na Lowesa. I Espargaro je imao par kvarova na agregatu kada je mora da se povuče iz trke.

Ipak, istina je i da se Lowes nije prilagodio stil vožnje za MotoGP motocikl dovoljno brzo koliko je trebao. Bilo mu je potrebno nekoliko trka da nauči da ranije ispravlja motor i otvara gas, umestno da ostaje pod uglom i nosi brzinu iz krivine. Kočenje je takođe predstavljalo problem za Lowesa, jer MotoGP, za razliku od Moto2 motora, poseduje opciju motornog kočenja i Samu je trebalo vremena da se navikne na ovo.

Lowes je prvi veliki korak u napred naravio u Brnu, tokom trkačkog vikenda, ali posebno tokom testa, a to mu je bio i fokus tokom dolaska u Austriju.

Nakon što je Aprilia javno objavila vest da će se razići sa Lowesom krajem sezone i da mu neće dati šansu za sledeću sezonu, što je bilo predviđeno njihovim ugovorom, vozači su najzad dobili priliku da daju izjave na ovu temu. Ako je zaključiti po izjavama Sama, ali i njegovog sunarodnika Cala Crutchlowa, situacija u Apriliji je već neko vreme, ne baš sjajna.

Glavni problem je bio spor napredak Aprilie. Tokom zimskih testova, Lowes je bio na prošlogodišnjem motociklu, a nov motor je dobio tek pred trku u Qataru. Inovacije, popravke i novi delovu su stizali sporo, a Sam je često bio isključen iz ovih planova.

Poznato je da je Aprilia već neko vreme na zadatku da nađe zamenu za Lowesa. Crutchlow je izjavio kako su ga kontaktirali još početkom Juna, pre nego što je produžio svoj ugovor sa Hondom, ali da nije znao za koga tačno traže zamenu i kako nikada ne bi uradio nešto što bi rezultiralo time da Lowes ostane bez posla. Takođe, priča se da su kontaktirali i Alvara Bautistu i Andreu Iannonea, ali da su se na kraju odlučili za Scota Reddinga, koji i dalje poriče celu priču.

 

I ako su ove loše vesti za Lowesa obeležile ovaj vikend, za neke druge vozače ovaj vikend je doneo dobre vesti.

Konkretno, Jack Miller, koji bi svoje mesto u MarcVDS Racing timu trebao da prepusti Francu Morbidelliu, koji će se priključiti MotoGP karavanu od sledeće godine, prelazi u Ducati Pramac Racing, gde će zauzeti mesto Scota Reddinga, za kojeg se, kao što smo već rekli, predpostavlja da će zameniti Lowesa na Apriliji.

Da ne bismo prerano donosili zaključke, bitno je naglasiti da su i Tom Luthi i Mika Kalio konkurenti za mesto na nekom MotoGP motociklu. Njihov fokus će verovatno biti na još jednom slobodnom mestu u MarcVDS timu, pored Morbidellia koji je već potpisao predugovor sa ovim timom.

U nižim klasama, potvrđeno je da će šampion sveta iz 2015. godine u Moto3 klasi, Danny Kent, od 2018. godine biti stalan član SpeedUp Racing tima u Moto2 kategoriji, sa ugovorom na dve godine. Kent koji se ranije tokom godine razišao od svog prethodnog tima, imao je razne prilike u 2017. Vozio je jednu trku kao „Wild Card“ u Moto3 klasi i menjao je razne povređene vozače u Moto2 klasi.

Sa svim ovim novim informacijama, ostaje nam samo da čekamo i pratimo kako se razvija situacija, dok se nekoliko poslednjih mesta u MotoGP klasi popunjavaju.

[stm_call_to_action_2 call_to_action_icon=“stm-icon-author“ call_to_action_text_color=“#ffffff“ call_to_action_label=“Autor:“ call_to_action_label_right=“Marko Grbić“]

Ostavi komentar