Alex Rins na Suzukiju zabeležio je najbrže vreme prvog dana vožnje u Maleziji na stazi Sepang uz očekivanje kiše koja se na kraju nije pojavila do kraja trkačkog dana.

I ako se očekivalo da kiša obeleži poslepodnevni slobodni trening , MotoGP vozači imali su sreće da je su uslovi za vožnju ostali suvi tokom oba treninga, što je malo verovatno da će se ponoviti i sutra. Naime, u Maleziji smo navikli da možemo da očekujemo kišu i vlažne uslove za vožnju,  što se desilo i prethodne dve godine. U pravo zbog toga su mnogi vozači već u prvom slobodnopm treningu pred kraj pokušali da naprave dovoljno dobro vreme kako bi sebi što pre obezbedili mesto u Q2 delu kvalifikacija zbog nepredvidivosti uslova.

Alex Rins nije bio jedan od vozača koji je u prvom treningu napravio dobro vreme, ali je zato u drugom usepo dosta da napreduje i svoje ime samesti na vrh liste kombinovanih vremena iz oba treninga. Za razliku od njega, na drugom mestu, Andrea Dovizioso nije uspeo da popravi svoje vreme iz prvog treninga, kao i Valentino Rossi koji je takođe u jutranjoj vožnji zabeležio svoj nabrži krug ali je tokom oba treninga pokazao odličan tempo tokom priprema za trku.

Između Dovija i Rossija, na trećem mestu našao se na Marc Marquez koji je prvi slobodni trening iskoristio za pripremu motocikla i nije izlazio na stazu na mekim gumama, ali je zato u drugom treningu uspeo da napravi konkurentno vreme i plasira se među prvih deset vozača.

Kao i što smo mogli da očekujemo, Ducati je vrlo dobar na ovoj stazi i našao se i na petoj poziciji, ali ne u rukama Jorge Lorenza već u rukama mladog Australijanca, Jacka Millera koji je nastavio sa svojim dobrim vožnjama na Ducatiju. Na drugom fabričkom Ducatiju, Jorge Lorenzo je pokušao u oba treninga da se izbori sa svojim povredama i bolom ali po svemu sudeći, preprano se odlučio da se vrati na stazu, jer je najbolje vreme koje je uspeo da napravi bilo 3.5 sekundi sporije od prvoplasiranog Rinsa. Iz ovoga možemo da izvučemo samo jedan zaključak, Lorenzo nije dovoljno spreman da učestvuje u ovonedeljnoj trci i sutra možemo očekivati Michelle Pirra, Ducatijevog zvaničnog test vozača da ga zameni na stazi.

Šesto najbrže vreme zabeležio je prošlonedeljni pobednik iz Australije, Maverick Vinales, koji i dalje pokušava da iz svoje Yamahae izvuče maksimum na Sepangu, dok se na sedmom mestu pronašao Danilo Petrucci ispred još jedne Yamahe, Johanna Zarca. Devetu poziciju na kraju dana zauzeo je Andrea Iannone na Suzukiju ispred odličnog Aleixa Espargara na Apriliji, koji se za sada plasirao u Q2.

u Moto2 klasi najbrže vreme zabeležio je Alex Marquez ispred Fabia Quartarara i Luce Marinija, čiji se klupski kolega, Francesco Bagnaia našao na četvrom mestu. Drugi, i jedini konkurent Bagnai za titulu, Miguel Oliveira završio je današnji dan na sedmom mestu.

Moto3 kategorija donela nam je neka iznenađenja pri vrhu. Tony Arbolino je za ekipu Marinelli Snipers zabeležio najbolje vreme, dok je drugi najbrži bio John McPhee ispred Arona Caneta na trećem mestu. Jorge Martin zabeležio je četvrto najbrže vreme,  dok je Marco Bezzecchi bio tek osmi najbrži.

U koliko sutra budete želeli da uživo ispratite kvalifikacije sve tri klase, moraćete vrlo rano da započenete dan jer Moto3 kreće već u 05:35 sa svojim kvalifikacijama, nakon čega za razliku od rasporeda na koji smo navikli, sledi klasa Moto2 u 06:30, a MotoGP će u 08:10 izaći na stazu za Q1.

U nastavku, posle snimaka najzanimljivijih momenata prvog dana, možete videti kombinovane rezultate prva dva slobodna treninga za sve tri klase:

MotoGP

Moto2

Moto3

[fpc_post_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_author=“false“ limit=“8″]

Ostavi komentar