Posle niza trka koje su otkazane ove sezone, Dorna je obavestila da svetski šampionat u motociklizmu neće posetiti ni stazu Motegi u Japanu.

Foto: MircoLazzari gp/Getty Images

Dorna je zajedno sa ostalim nadležnima odlučila da otakže Veliku nagradu Japana. Pandemija koronavirusa je učinila da događaj bude otkazan, a trebalo je da se održi između 16. i 18. oktobra na stazi Tvin Ring Motegi.

Ova trka je u kalendaru svetskog šampionata u motociklizmu od 1999. godine, a ponovo će se na Motegiju voziti 2021. godine. Problem za MotoGP je još veći jer je ovo domaća trka za tri velika proizvođača Hondu, Jamahu i Suzuki.

Spremali smo se za događaj ali je situacija u Japanu i Evropi nepredvidiva i očekuje se produžetak zabrane putovanja. Kao rezultat naših razgovora sa Dornom, složili smo se da nema druge nego da otkažemo Veliku nagradu Japana. Shvatamo da je ovo veliko razočaranje za navijače i sve ostale„, rekao je predsednnik „Mobilityland“ korporacije Kaoru Tanaka.

MotoGP porodica naporno radi kako bi sezona ponovo počela i kako bismo imali što više događaja koji će se održati na najbezbedniji način. Odlučili smo da do polovine novembra MotoGP ostane u Evropi i da održimo što više evropskih trka. Zato događaji na drugim kontinentima, ako uopšte mogu da se održe će biti posle sredine novembra„, rekao je Karmelo Espelta.

MotoGP će se nastaviti 19. jula kada se bude vozila prva od dve trke u Heresu, a u petak su otkazane Velike nagrade Velike Britanije i Australije.

Autor: Marko Vlahović; Izvor: Sport klub

Ostavi komentar

Ostavi komentar