Jorge Lorenzo je pre dva vikenda upisao svoju prvu pobedu na Ducatiju, a ovog poslepodneva uspeo je i da zabeleži svoju prvu pol poziciju sa Italijanskim proizvođačem na stazi Catalunya.

U vrelim uslovima koji su nas dočekali danas za vreme kvalifikacija MotoGP kategorije jedno je bilo jasno, svi su se pošteno namučili. Teški uslovi za vožnju pružali su vrlo malo prijanjanja, i ako je na stazi presvučen potpuno novi asfalt. Visoke temperature bile su ključne za odabir guma, a neki vozači, kao Valentino Rossi, išli su dotle da se žale na celokupan izbor guma koje je Michelin doneo za ovaj vikend.

Ovi teški uslovi nisu smetali Lorenzu koji je tokom celog vikenda, i što je još važnije na svim gumama, bio brz. On je najbrže vreme 1:38.630, samo 0.066s brže od Marca Marqueza, koji je kroz Q2 morao da se bori za svoje mesto na startu. Marquez je tokom vikenda zabeležio nekoliko padova i imao dosta problema, ali kada je trebalo, uspeo je da zabeleži dobar krug.

Treće vreme ima Andrea Dovizioso koji najzad deluje kao onaj Dovizioso sa početka sezone, koji treba da se bori za titulu šampiona ove godine i zbog kojeg se Ducati odrekao Lorenza. Četvrti na startu će biti Maverick Vinales na Yamahi, koja i dalje nije dovoljno dobra prema rečima njega i Rossija, dok je Andrea Iannone na Szukuju napravio peto najbrže vreme.

U trećem startnom redu nalaze se Danilo Petrucci kao šesti, Valentino Rossi sedmi i Johann Zarco osmi. Među prvih deset kvalifikovao se i fantastični Tito Rabat na Avintia Ducatiju i Cal Crutchlow koji nakon pada u Q2 nije uspeo da napravi bolje vreme i startovaće sutra sa desetog mesta.

U Moto2 klasi sve je iznenadio Fabio Quartararo na Speed Up motocikl koji će startovati sa pol pozicije, ispred Alexa Marqueza i Marcela Shchrottera koji je celog vikenda bio vrlo brz. Trenutno vodeći u šampionatu, Francesco Bagnaia započeće trku sa četvrte pozicije.

Moto3 kategorija je takođe donela iznenađenje u vidu Enee Bastianinija na pol poziciji ispred Jorge Martina i dva Japanska vozača Tatsukija Suzukija za SIC58 ekipu i Ayumua Sasakija za Petronas Sprinta tim.

Prva trka na rasporedu je u 11:00 za Moto3 klasu, potom u 12:20 za Moto2 i najzad u 14:00 za MotoGP.

Naravno, svesni smo da se MotoGP trka poklapa sa početkom utakmice Srbije na Svetskom fudbalskom prvenstvu, ali verujemo da se nećete pokajati u koliko ispratite MotoGP i priključite se fudbalu za drugo poluvreme, jer je MotoGP u poslednjih nekoliko godina dokazao da je jedan od najuzbudljivijih sportova na planeti.

U nastavku možete videti rezultate današnjih kvalifikacija za sve tri kategorije:

Moto3

Moto2

MotoGP

[wtpsw_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ show_comment_count=“false“ limit=“4″ orderby=“rand“ category=“203″]

Ostavi komentar