Nakon što nas je sve iznenadio svojom prvom pobedom u bojama Ducatija, Jorge Lorenzo nastavio je istim tempom i prvog dana vožnje u Španiji na stazi.

Vikend u Kataloniji je započeo konferencijom za medije Danija Pedrose gde se pojavilo oko 200 novinara, od kojih je većina očivala da od omalenog Španca čuju da je odlučio da se na kraju godine povuče iz MotoGP trka. Umesto toga, Pedrosa je rekao da trenutno ne može ništa da nam kaže jer još uvek nije odlučio šta će raditi u budućnosti i ako nastavi da vozi u MotoGP šampionatu, kao što bi velika većina volela, za koga će to biti.

Što se akcije na stazi tiče, Jorge Lorenzo je odlučio da pokaže Ducatiju da su prevremeno počeli da mu traže zamenu, i to radi na najbolji mogući način – dobrom vožnjom. Lorenzo je bio ubedljivo najbrži vozač na stazi danas i jedini je uspeo da vozi ispod vremena 1:39. Lorenzo je vidno raspoložen tokom celog dana pravio dobre rezultate,a pri kraju drugog slobodnog treninga napravio je svoje najbolje vreme – 1:38.930.

Andrea Iannone, koji je u sličnoj situaciji kao i Lorenzo nakon što je Suzuki odustao od dalje saradnje sa njim, takođe je napravio odličan rezultat. On je da završio kao drugi nabrži vozač, ispred Mavericka Vinalesa na Yamahi.

Andrea Dovizioso, koji je bio drugi u prvom slobodnom treningu, na kraju dana je pao na četvrtu poziciju sa vremenom više od pola sekunde sporijim u odnosu na klupskog kolegu. Peti je bio Valentino Rossi koji je bio jedan od retkih koji nije uspeo da popravi vreme postignuto u prvom treningu.

Sedmi i osmi završila su dva vozača koji će od sledeće godine voziti u fabričkim timovima, Danilo Petrucci (Ducati) i Johann Zarco (KTM), dok je deveto vreme zabeležio Dani Pedrosa. Među prvih deset završio je i odlični novajlija Hafizh Syahrin.

Najveće iznenađenje dana je Marc Marquez koji je završio na tek 12. mestu nakon pada u drugom treningu i za sada se nije kvalifikovao za Q2 deo kvalifikacija.

U Moto2 konkurenciji najbrži je bio Francesco Bagnaia ispred Alexa Marqueza i Marcela Schrottera, dok je u Moto3 klasi najbrže vreme postavio Marco Bezzecchi ispred sjajnog Čeha Jakuba Kornfeila i Nemca Phillippa Oettla.

Kvalifikacije se voze sutra od 12:35 za Moto3 klasu, 14:10 za MotoGP i 15:05 za Moto2 kategoriju.

U nastavku možete videti kompletne rezultate prvog dana vožnje u Španiji:

Moto3

Moto2

MotoGP

[wtpsw_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ show_comment_count=“false“ limit=“4″ orderby=“rand“ category=“203″]

Ostavi komentar