Najzad smo dobili MotoGP vikend u Holandiji, na legendarnoj stazi Assen, koji će prema svim najavama biti suv i bez padavina, što sasvim sigurno obećava zabavne trke u nedelju.

I ako Yamaha ove godine nije ni blizu zadovoljavajućih rezultata, mnogi su bili sigurni da, kada se dođe u Assen, od vozača na plavim motociklima možemo očekivati dobre rezultate. Na ovom mestu je Yamaha i zabeležila svoju poslednju pobedu, pre godinu dana tj.17 trka nisu imali vozača na najvišem stepeniku podijuma. Assen je staza koja tradicionalno odogovara Yamahinim vozačima, što je prvog dana i potvrdio Maverick Vinales, koji je zabeležio najbrže vreme tokom celog dana.

Drugi, sa 0.121s zaostatka bio je Andrea Iannone koji je ove godine kao preporođen na Suzukiju i skoro svakog vikenda nas obraduje dobrim rezultatom. Nažalost, kao što većina već zna, Suzuki se odlučio da zadrži Alexa Rinsa, a da na Iannoneovo mesto dovede Joana Mira, tako da bi trebalo što više da uživamo u Manijakovim vožnjama na Suzukiju dok još možemo.

Na trećoj poziciji zavšio je Danilo Petrucci, koji se prošle godine na ovom mestu borio za pobedu do poslednjeg kruga sa Valentinom Rossijem, koji je tokom današnjeg dana dana zabeležio četvrto najbrže vreme.

Nabrža Honda danas bio je Cal Crutchlow isrpred dva fabrička Ducatija Andree Doviziosa i Jorge Lorenza, dok je Marc Marquez na fabričkoj Hondi bio tek osmi najbrži vozač danas. Alex Rins i Johann Zarco završili su dan kao deveti i deseti.

U Moto2 konkurenciji, Francesco Bagnaia bio je najbrži, samo 0.1s ispred novajlije u ovoj kategoriji, Joana Mira. Na trećoj poziciji našao se Luca Marini, takođe vozač SKY VR46 tima, kao Bagnaia.

U Moto3 klasi najbolje vreme dana postavio je Aron Canet, dok su drugi i treći završili Jorge Martin i Gabriel Rodrigo.

Kvalifikacije, kao i obično, počinju sutra u 12:35 za Moto3 klasu, potom u 14:10 za MotoGP i u 15:05 za Moto2.

U nastavku možete videti kompletne rezultate prvog dana treninga u sve tri kategorije:

Moto3

Moto2

MotoGP

[wtpsw_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ show_comment_count=“false“ limit=“4″ orderby=“rand“ category=“203″]

Ostavi komentar