Prvog dana treninga u Argentini na stazi Termas de Rio Hondo, Marc Marquez postavio je nivo kojem niko od konkurenata nije uspeo da priđe.

Nakon prvog treninga, koji je vožen u dobrim vremenskim uslovima uprkos tome što je prognoza najavljivala padavine za ceo dana, drugi trening obeležili su promenljivi vremenski uslovi. Samo 7 minuta nakon početka treninga, istaknuta je zastava koja obeležava kišu. U narednih 20 minuta, na stazi nije bilo mnogo dešavanja, sem nekoliko novajlija koji su iskoristili svaki minut na stazi kako bi što bolje razumeli svoj novi motor, pogotovo u kišnim uslovima.

Ponovo je prognoza pogrešila, jer je kiša padala vrlo kratko, i staza se brzo prosušila i vozači su ponovo krenuli da izlaze na stazu na gumama za suvo. Vrlo brzo Marquez je počeo da postavlja još bolja vremena od prethonog 1:40.873 koje je zabeležio u prvom izlasku na stazu. U nekoliko krugova, aktuelni svetski šampion popravio je vreme tri puta i na kraju postavio lestvicu vrlo visoko, sa 1:39.395.

Jedini koji je uspeo da mu priđe koliko-toliko bio je Cal Crutchlow, jedini koji je kao Marquez uspeo da vozi ispod 1:40, što nije veliko iznenađenje, jer je u prošlosti Crutchlow u Argentini pravio dobre rezultate. Na trećem mestu, trening je završio odlični Tito Rabat i tako sebi za sada izorio mesto u Q2 delu kvalifikacija.

U kombinovanim vremenima celog dana, na trećoj poziciji je Dani Pedrosa sa svojim vremenom iz prvog slobodnog treninga, dok je drugi slobodni trening Dani završio sa petim najboljim vremenom, iza Andree Iannonea na Suzukiju. Maverick Vinales i Valentino Rossi na svojim fabričkim Yamahama zauzeli su pozicije 6 i 7 u ne baš impresivnom prikazu tokom prvog dana vožnje.

Alex Rins, Johann Zarco i Jack Miller su preostala trojica vozača koji za sada idu direktno u Q2. Pretpostavlja se da će ovo i ostati poredak za kvalifikacije, jer se za današnje treninge najavljuje jaka kiša, i velika je veorovatnoća da danas prognoza neće pogrešiti. Iz tog razloga su se vozači juče borili za pozicije kao da je subota.

Vrlo je upadljiv nedostatak aktuelnog vice šampiona, Andree Doviziosa na fabričkom Ducatiju među prvih 10. On je dan završio na 15. poziciji na osnvu vremena iz prvog treninga, dok je drugi trening završio kao poslednji. Odmah iza njega u kombinovanima vremenima, na 16. poziciji našao se i drugi fabrički Ducati, u rukama Jorge Lorenza.

Od novajlija, najbolji rezutat tokom dva treninga zabeležio je Hafizh Syahrin na Tech3 Yamahi, sa vremenom 1:41.094, što je bilo dovoljno da ga smesti na 17. poziciju na kraju dana.

U Moto2 kategoriji, najbrži tokom celoga dana bio je Matia Pasini, ispred Miguela Oliveire i pobednika iz prošle trke, Franceska Bagnaie na trećoj poziciji. U Moto3 kategoriji dan su obeležila tri Italijana na tri Honde, Enea Bastianini bio je najbrži sa 0.4s prednosti u odnosu na drugoplasiranog Lorenza Dalla Portu, dok je treći završio Toni Arbolino.

MotoGP se vraća na stazu danas u 14:00 kada će vozači Moto3 klase započeti svoj treći slobodni trening, dok kvalifikacije počinju u 17:35 za Moto3, 18:30 za Moto 2 i 20:10 za MotoGP klasu.

U nastavku možete videti kombinovana vremena iz prva dva treninga za sve tri klase:

Moto3

Moto2

MotoGP

[stm_call_to_action_2 call_to_action_icon=“stm-icon-label-reverse“ call_to_action_color=“#25208c“ call_to_action_text_color=“#ffffff“ call_to_action_label=“Autor:“ call_to_action_label_right=“Marko Grbić“]
[wtpsw_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ show_comment_count=“false“ limit=“4″ orderby=“rand“ category=“203″]

Ostavi komentar