Kao što se prethodnih nekoliko nedelja i pretpostavljalo, Andrea Iannone je i zvanično potvrdio da neće nastaviti svoju trkačku karijeru sa Suzukijem. On će se na kraju ove sezone oprostiti od Japanskog tima i pridružiti se Aleixu Espargaru u boksu Aprilije.

Iannone nije imao dobru prvu sezonu u Suzukiju, a ni početak ove nije bio sjajan, međutim u poslednje 4 trke Iannone je 3 završio među prva četiri najbrža vozača. Ovo je svima donekle ulilo malo nade da će popularni „Manijak“ produžiti saradnju sa Suzukijem, koji ove sezone deluje kao da može na svim trkama da se bori za mesto na podijumu. Međutim, ljudi iz Suzukija su se odlučili da u ekipi imaju dva mlada vozača i da grade tim za budućnost.

Joan Mir, ovogodišnja senzacija Moto2 šampionata, potvrdio je da će sledeće sezone voziti u MotoGP kategoriji, i na Suzukiju, zajedno sa Alexom Rinsom. Mir je sa svojih 20 godina već napravio velike uspehe u karijeri. Postoa je šampion Moto3 kategoriji, neverovatno brzo se snašao u Moto2 klasi i obezbedio je sebi mesto u najjačoj klasi za narednu sezonu.

Ovog mladog Španca mnogi nazivaju novim velikim imenom MotoGP šampionata i priča se da su ga razmatrali i Honda umesto Danija Pedrose i Ducati umesto Jorge Lorenza. Samo to što se Mir povezuje sa mestima ovih velikih vozača pokazuje koliki je ustvari njegov potencijal. Na kraju, Mir se odlučio za mesto Andree Iannonea u Suzukiju, što je možda i najbolja odluka, jer kao i Maverick Vinales, Mir u Suzukiju može da napravi dobre rezultate i to iskoristi kao odskočnu dasku ka nekom većem timu, ili pak da sa Suzukijem gradi zajedničku budućnost i bori se za šampionsku titulu kroz nekoliko godina.

Ove vesti potvrđuju da je u MotoGP padoku sve manje mesta i da do kraja meseca možemo da očekujemo da će svi timovi potvrditi svoje vozače za narednu sezonu.

[wtpsw_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ show_comment_count=“false“ limit=“4″ orderby=“rand“ category=“203″]

Ostavi komentar