Nakon trke Moto 2 kategorije, Italijanska zastava se vijorila iznad sva tri mesta na podijumu a italijanska himna Fratelli DÍtalia se orila Mizanom.  Mladi lokalac Luka Marini je bio prvi, njegov timski kolega Marko Beceki drugi a budući Dukatijev vozač Enea Bastianini treći.

Foto: motogp.com

Prva vest pred ovaj vikend je bila da jedan od glavnih pretendenata na šampionat Horhe Martin neće učestvovati na trci jer je pozitivan na koronavirus.

Startni poredak danas je trebalo da izgleda: Sem Lous, Remi Gardner, Luka Marini. Kako je onda došlo do toga da na startu trke vidimo Marinija kao prvoplasiranog?
Juče nakon kvalifikacija je saopšteno da će Sem Lous zbog neodgovorne vožnje na VN Štajerske morati da startuje iz pit lejna pet sekundi posle svih ostalih.

Remi Gardner onda zauzima pol poziciju, međutim jutros tokom vorm apa je izleteo sa staze. Gardner je ustao iz šljunka i peške izašao sa staze tako da je delovalo da je sve u redu s njim. Međutim, tokom lekarskog pregleda nakon pada utvrđeno je da ima prelom ruke i noge i da nije u stanju da danas vozi trku.

Tako je Luka Marini sa treće došao do pol pozicije na „domaćem“ terenu. Od samog starta trke je odlično krenuo i pokazao da zaista poznaje stazu. Mlađi brat Valentina Rosija je pokazao i da ume da se bori da se održi na toj poziciji dok ga je tokom nekoliko krugova napadao timski kolega Marko Beceki. Šef tima Pablo Njeto je nekoliko puta sa zida gestikulirao svojim vozačima da se više fokusiraju na Eneu Bastianinija koji im se približavao i da je trka potrajala još koji krug verovatno bi i on ušao u borbu za pobedu.

Ćavi Vijerhe je bio odličan, i uspešno se borio sa Šroterom, na kraju je uspeo da pređe liniju cilja kao 4. Augusto Fernandes i Tom Luti su prošli pored Di Đanantonija. Dok je Šroter završio trku sedam krugova pre kraja. Najuspešniji vozač trke može se reći da je bio Sem Lous koji je krenuo kao poslednji a trku završio kao osmi iza Di Đanantonija.

Loša sezona Horhea Navara se nastavlja jer je i u Mizanu izleteo sa staze. Navaru je to peto izletanje sa staze u šest trka.

Prvih deset koji su prošli kroz cilj su kompletirali Aron Kane i Džo Roberts.

Da li će ovakav uspeh u Mizanu Italijani uspeti da ponove i sledeće nedelje?

op 10:
1. Luca Marini (SKY Racing Team VR46)
2. Marco Bezzecchi (SKY Racing Team VR46) + 0.799
3. Enea Bastianini (Italtrans Racing Team) + 0.897
4. Xavi Vierge (Petronas Sprinta Racing) + 2.177
5. Augusto Fernandez (EG 0,0 Marc VDS) + 8.307
6. Tom Lüthi (Liqui Moly Intact GP) + 9.046
7. Fabio Di Giannantonio (+Ego Speed Up) + 9.971
8. Sam Lowes (EG 0,0 Marc VDS) + 16.485
9. Aron Canet (Oceanica Aspar Team Moto2) + 17.036
10. Joe Roberts (Tennor American Racing) + 17.209

Autor: Ana Popović    Izvor: top 10 motogp.com

Ostavi komentar