Prva trka ovogodišnjeg Moto GP šampionata mogla bi da bude održana u Heresu, svakako ne u terminu kada je Velika nagrada Španije bila planirana na stazi „Anhel Nijeto“, već 19. jula.

Foto: Mirco Lazzari gp/Getty Images

Austrijski „Spidvik“ prenosi da Dorna planira početak sezone u Heresu, što bi moglo da bude lakše nego što se prvi mah misli jer se većina opreme timova trenutno nalazi u Ljeidi, u Španiji. Dorna podršku ima u vlastima Andaluzije koji vide priliku da održavanjem trke promovišu svoj region i turizam u njemu.

Po tom planu trka u Heresu bi bila održana 19. jula bez gledalaca, a potom bi sledile one u Češkoj, 9. avgusta, i Austriji sedam dana kasnije. Dorna za većinu evropskih trka ove godine neće dobiti novac od organizatora, pošto neće biti prihoda od prodaje karata. Svakako, organizator šampionata novac dobija od vlasnika televizijskih prava, a takođe i od kompanija koje sponzorišu trku.

Dorna je od timova tražila da pošalju spiskove ljudi koji će prisustvovati trkama, što će im biti dozvoljeno ukoliko su imali negativni test na koronavirus u poslednja četiri dana. Po dolasku na stazu ponovo testirani, a svakodnevno će se svima meriti temperatura, a ukoliko se ustanovi da neko boluje od koronavirusa biće izolovan i stavljen u karantin.

Autor: Jelena Trajković; Izvor: Sport klub

Ostavi komentar

Ostavi komentar