U noći između subote i nedelje vožena je prva trka Moped Endurance kupa za ovu godinu, a ako je suditi po prvoj trci, očekuje nas vrlo uzbudljiv i neizvestan nastavak sezone.

Prva trka, za Open klasu, startovala je u 22:15, sa 10 mopeda na startu. Nakon sat vremena trkanja, Open klasa je napravila odličnu najavu za glavni događaj. Prva dva tima su završila u istom krugu, sa samo 15 sekundi razlike između prvoplasiranih Crypto tima i drugoplasiranih Addinol Taurunum tima.

Za glavni događaj večeri, trku klase Serija, na startu se pojavila 31 ekipa. Veliki odziv timova je nešto na šta smo već navikli kada je MEC u pitanju, a upravo je ovaj podatak ono što ove trke čini toliko zanimljivim.

Oko 2000 gledalaca na Ada Huji i veliki broj onih koji su trku pratili preko malih ekrana, imalo je priliku da uživa u vrlo neizvesnoj borbi za pobedu, kao i za ostale visoke pozicije. Dva tima koja su se nametnula kao favoriti tokom kvalifikacija, ali i na osnovu rezultat iz prošle godine, Garge Team i Nanotech RT, krenuli su silovito i od samog početka postavili vrlo visok tempo. Garage Team, koji je od početka vodio trku, izgubio je 9 krugova nakon kvara na mopedu nakon čega je Nanotech prešao u vođstvo, ali samo 30 minuta pre kraja trke, Novosađani ostaju bez goriva i moraju preko skoro cele statze da preguraju moed do boksa kako bi dosuli gorivo.

Ovo je dozvolilo Garage timu da se približi i smanji razliku na samo 46 sekundi na prolasku kroz cilj. Treći kroz cilja, sa 16 krugova zaostatka, završio je Cotton Superbike tim, dok je Kart Moto izostao sa podijuma sa zakašnjenjem od samo jednog kruga.  Trku nije završilo ukupno 8 timova, dok je prvih 20 upisalo i prve bodove u ovogodišnjem takmičenju.

Sledeća trka MEC se vozi u Kraljevu 09. Juna.

U nastavku možete videti kompletne rezultate obe trke sa Ada Huje:

Klasa Open

Klasa Serija

[wtpsw_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ show_comment_count=“false“ limit=“4″ orderby=“rand“ category=“268″]

Ostavi komentar