OSNOVNE INFORMACIJE

+38765 486 305

Koran bb, Pale, Bosna i Hercegovina

O KLUBU

Moto Klub Long Riders osnovan je davne 2002. godine na Palama, sa željom da se bajkeri ovog planinskog mjesta druže, voze, promovišu svoj grad. Osnivači se slažu da daju ime klubu po istoimenom vestern filmu iz 1980. godine. Klub je narednih godina rastao, a sa tim promovisao Pale, čitavu regiju kao i motociklizam. Klub je svih ovih godina nastojao da održi svoj status i da se sa svojim bojama vozi kako širom Bosne i Hercegovine tako i po drugim zemljama regiona, a povremeno i šire.
Naš glavni cilj je vožnja i širenje prijateljstava kao i promocija ovih naših ljepota. Davne 2002. malo ko je vozio motor, jos manje imao ideju da putuje njim. Na našim starim ali voljenim MZ-ovima smo obišli mnogo, upoznali nove prijatelje koji dođu na Pale bar jednom godišnje.
-Grof
Pošto su se naši redovi počeli širiti mladim snagama poslije 15 godina postojanja, tačnije u oktobru 2017. godine, donosimo odluku o osnivanju odjeljenja u Istočnom (N.) Sarajevu. Ovo odjeljenje je sačinjeno od naših prijatelja koji su nastanjeni na prostoru Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže tj u Lukavici. Kako se naš grad Istočno Sarajevo širi i raste, tako smo odlučili i mi da učinimo nesto na promociji kompletnog grada.
Ideja o odjeljenju u Lukavici, tj Istočnom N. Sarajevu i Ilidži je potekla tako što su me prijatelji koji tada nisu bili u klubu pitali kako da se učlane, kako klub funkcioniše i izrazili želju da se druže pod bojama MK Long Riders. U tom momentu sam shvatio da nas ima dovoljno da učinimo nešto pod istim bojama i za ove opštine u kojima smo nastanjeni. Prijedlog je iznešen osnivačima i na sastanku na Palama donijeta je odluka!

Kao jedinstven Moto Klub Long Riders trudićemo se da svima pokažemo kako bajkeri nisu loši ljudi kao i da prikažemo našu regiju u najboljem svjetlu.

ČLANOVI

Ostavi komentar