Mali Izvor je malo selo nadomak Zaječara sa svega 400 stanovnika. Ono po čemu je specfično ovo mestašce je to što u selu postoji moto klub sa 12 punopravnih članova uz veliki broj simpatizera iz Malog Izvora ali i okoline. Klub se zove Extreme Biker i oni su, kao i mesto iz kojeg dolaze, po nečemu specifični. Kada smo čuli njihovu priču, poželeli smo da je podelimo.

Klub je zvanično osnovan 13. avgusta 2016. godine, ali sa malo drugačijom idejom od većine moto klubova. MK Extreme Biker pored druženja i podrške bajkerima pruža pomoć svima kojima je potrebna. I ako malobrojni, članovi kluba uspešno organizuju veliki broj humanitarnih akcija kojima pomažu najmlađim meštanima svog rodnog mesta, ali su takođe uvek spremni da se odazovu na pozive za radne akcije i pozive drugih moto klubova van Malog Izvora. Da nisu jaki samo na rečima govori i to da svake godine organizuju akciju Moto Deda Mraz, koja nam je svima poznata, ali i pomalo drugačiju vrstu moto skupa.

Kao i prethodne godine, i ovog avgusta, tačnije 25.08. u 15:00, organizuje se moto skup u Malom Izvoru, sa ciljem da ovo dešavanje u njihovom selu postane tradicija. Skup je karakterističan po originalnim igrama i seoskom ambijentu u koji spadaju: konstrukcija od trske, inventar od drveta i rekviziti od slame. Zanimljivo je što je ulaz potpuno besplatan, a na posetiocima je da se odluče da li žele da ostave dobrotvoran prilog u kutiju koja se nalazi na ulazu, a čiji je cilj kupovina školskog pribora, knjiga i ostalih potrebština za školarce iz Malog Izvora. Ovaj skup ne manjka ni u čemu, pa će vas, ukoliko se odlučite da ih posetite, zabavljati rock bendovi, biće organizovane razne igre, zajednički ručak za bajkere uz koje se svakako se može očekivati dobro druženje. Za uzvrat, organizatori očekuju da pokažete svoju veličinu kroz mala dela, i pomognete koliko možete mališanima kojima je to potrebno.

Članovi kluba tokom radnih i humanitarnih akcija

MK Extreme Biker savršeno opisuje i njihov moto, kojim se s pravom ponose: „Mi jesmo iz malog mesta, ali naša dela govore o našoj veličini“.

Za kraj, želimo da im poželimo svu sreću i da pozovemo sve vas koji ovo čitate da na vreme napravite planove za 25.08. i da se provozate do Malog Izvora, provedete dan kvalitetno uz dobro druženje i pomognete ovim sjajnim momcima u ostvarivanju njihovih humanih ciljeva.

[wtpsw_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ show_comment_count=“false“ limit=“4″ orderby=“rand“ category=“201″]

Ostavi komentar