Ove sezone smo očekivali da Moped Endurance Cup bude još uzbudljiviji i interesantniji nege prethodne godine, što zbog iskustva organizarota, što zbog iskustva timova. Sa sigurnošću možemo reći da nismo razočarani.

Sve tri ovogodišnje trke (fijasko u Kraljevu ćemo pokušati da zanemarimo) donele su puno uzbuđenja, direktnih duela i borbi vozača i timova i vrlo zaniljivu borbu za titulu šampiona u klasi Serija. Konkretno, najveći favoriti za titulu su timovi Garage Majtori, Nanotech RT i Cotton Superbike. Kao što smo se i nadali, upravo su se ove tri ekipe našle u direktnom duelu već na samom startu trke.

Ekipa Garage Majstori, koja je imala problema tokom kvalifikacija i zbog toga bila primorana da startuje sa začelja, već u prvom krugu probila se na treće mesto dok je za upravljačem bio Darko Prokin. Odmah započinje borba za pozicije sa Vukašinom Bajićem iz Nanotech RT i Nikolom Gajićem iz Cotton Superbike tima.

Ubrzo, ekipa Cotton Superbike je primorana da se povuče iz borbe za vodeću poziciju zbog pucanja gume, zbog čega gube dosta vremena i pozicija i po povratku na stazu primarni zadatak im je da nadoknade izgubljene pozicije.

Garage Majstori i Nanotech su do poslednjeg, od ukupno 4 sata trke, vodili pravu borbu i vozili konstantno vrlo brz tempo. Upravo se pri kraju trke situacija i za jedne i za druge zakomplikovala. Prvo Garage Majstori moraju u boks zbog problema sa strujom na svom mopedu i uspevaju da reše problem za 12 minuta. Nakon što su se oni vratili na stazu, Nanotech takođe ima problema sa gumom i primorani su da odu u boks i zamene ceo točak, koji su imali spreman sa novom gumom namontiranom, tako da gube samo 7 minuta. Ovo je dovelo do toga da se prve dve ekipe ponovo približe jedna drugoj na minimalnu razliku i nastave borbu. Međutim, Nanotech ponovo ima problema sa gumom, ali ovog puta nemaju spreman točak, tako da moraju da menjaju gumu i gube 10 minuta. To ih po povratku na stazu stavlja na petu poziciju, gde su i završili trku.

U međuvremenu, Cotton Superbike ekipa je nakon pucanja gume imala mirnu trku bez daljih incidenata i uspela da nadoknadi pozicije i probije se do drugog mesta na kraju trke. Garage Majstori su s ispadanjem Nanotech RT ostali usamljeni na vodećoj poziciji i do kraja trke opušteno se odvozali do svoje druge pobede ove sezone i time povećali vošstvo u generalnom plasmanu.

Poslednje mesto na pobedničnom podijumu zauzela je ekipa A.M.S.S. iz Zrenjanima koja se odličnim vožnjama u Kuli i ovog vikenda na Autokomercu uključila u borbu za titulu.

Nakon ove trke, Garage Majstori u generalnom plasmanu imaju 84 boda, što je 16 više od Nanotech RT i 20 više u odnosu na Cotton Superbike. Sa još tri trke do kraja sezone, Ada Huja 11.08. , Vršac 08.09. i za kraj još jednom Ada Huja 30.09., ništa nije gotovo i mnogo toga može da se promeni.

U kategoriji Open dominantna je bila ekipa Moped Laboratorija koja je odnela pobedu sa dva kruga prednosti u odnosu na ekipu Addinol Taurunum i trećeplasirani tim Crypto Racing, koji je trku vozio sa zamenskim vozačem, nakon što je prvi vozač u slobodnom treningu nakon pada slomio ruku. I u Open klasi je vrlo neizvesno u generalnom plasmanu jer su Moped Laboratorija i Crypto RT izjednačeni po broju bodova,sa po 105 za oba tima.

U nastavku možete videti kompletne rezultate iz obe kategorije:

Serija

Open

[wtpsw_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ show_comment_count=“false“ limit=“4″ orderby=“date“ category=“268″]

Ostavi komentar