Prvog vikenda nakon završetka školske godine 93. pod crnim oblacima ratne zbilje, nekoliko dječaka sa zapadno-zagrebačkog asfalta uputilo se sa 3 Tomosa, 2 MZa, jednom Yamahom i 2 Kawasakija na „monsters meeting“, susret motorista u Varaždinu. To je bio jedan od dva susreta koji su se održavali tih godina u RH. Drugi je bio takodjer u Varaždinu, 3 mjeseca kasnije, početkom slijedeće školske godine… Nakon tog podviga u obliku par stotina kilometara, proglasili smo se moto klubom i nazvali NUBGZ (nezavisno udruženje bitangi grada Zagreba). Zbog čestih ozljeda jezika prilikom izgovaranja ovog ne baš kratkog imena, Šuli, jedan od osnivača spomene „kako je sve počelo na cesti za Hollister…“ i totalno nedemokratskim putem promjenismo naziv.

Par godina uz odlaske na oba varaždinska susreta (MC Monsters i MK Varaždin), posjećivali bi razna moto cross trkališta kojih na sjeverozapadu RH ima podosta, a u rijetkim prilikama zapucali bi na Grobnik, mada tamo više nije održavano ništa tako grandiozno kao „Yu grand prix“ svega par godina ranije. Nadolazeće godine donijele su da napravimo klupske majice, registriramo klub (od tad nismo više drumska klatež) i krenemo posjećivati susrete po Sloveniji, Italiji i Austriji. Zadnjeg vikenda 8. mjeseca 1996. organizirali smo „the wild one weekend“ na kojem se skupilo oko 120 motora i predobro smo se zabavili. Te smo godine broj članova reducirali na trećinu i označili se leđnim oznakama na prslucima.

Hollister MC National Run 2020.

Tomose, MZ-e i Jawe izgurali su modeli velike japanske četvorke, putovanja su postajala sve udaljenija, broj novonastalih moto klubova rastao je iz vikenda u vikend, a parola „manje vina, a više benzina“ odvela nas je po raznim mjestima Europe. U narednih dvadeset i kusur godina otvorili smo podružnice (chapters) Moslavina, Split, Knin, Koprivnica i najmlađa u nizu Sveta Nedelja koja je još u „prospect chapter“ fazi, vrijeme za prilagodbu i učenje, te bez prava glasa. Svaka podružnica organizira jedan susret na godinu, a „national run“ vožnja je na kojoj se okuplja cijeli HMC, vozimo po cijele dane, ružimo po cijele noći… Run se vozi svake godine kroz drugi dio Hrvatske uz iznimku 2018-te, kad smo na 25-godišnjicu našeg prvog odlaska u Varaždin, vozili relaciju Ivanić grad, Beograd, Velika Plana, Skoplje, Skadar, Nikšić, Trebinje, Konavle, Ljubuški, Split, Zagreb!

U Skoplju smo tom prilikom posjetili naš prijateljski Potfat MC koji je slavio 20 godina postojanja, a večer ranije u Velikoj Plani domaćini su nam bili MK Free Wheels. Tokom povratne putanje, odmor i okrijepa kod starih znanaca MK Dvije Rote u Konavlima te zadnja dionica puta prema kući. Ovogodišnji „national run“ vožen je po Istri gdje su nas ugostili Indians MC, MK Stari rokeri, Twin horn MC i MK Templars. Koristim i ovu priliku da im zahvalim u ime HOLLISTER MC.

U ovih 27 godina broj moto klubova narastao je preko 30 puta, motori su postali nikad dostupniji, svijet se promjenio jako, no dvije pojave ostale su postojane. Prva je dolje, a ostale gore (osim kod racing mjenjača). Druga su ljudi kojima se možete javiti kad putujete…

https://www.facebook.com/pages/Hollister%20MC%20Zagreb/243552378999949/

To ne možete platiti bankovnom karticom

niti novcem u rukama!

Ostavi komentar