Max Biaggi je ove godine sa svojim trkačkim timom učestvovao u CEV Moto3 šampionatu, što predstavlja Juniorski Moto3 šampionat, a za narednu godinu planira da napreduje korak u napred i učestvuje u svetskom Moto3 takmičenju.

Biaggiev tim „Max Racing Team“ udružiće snage sa timom Petera Oettla „Sudmetal ShedlGP Team“ naredne sezone i učestvovaće u Moto3 šampionatu. Međutim, činjenica da će za ovaj novi-stari tim voziti Aron Canet koji je prošle godine šampionat završio na trećem mestu ,a sada se trenutno nalazi na šestoj poziciji nakon što je propustio trku u Tajlandu zbog povrede, govori o tome da će Max ciljati na vrhunske rezultate sledeće godine i da ozbiljno planira da napadne šampionsku titulu u svojoj prvoj godini u svetskom šampionatu kao vlasnik tima.

Kao i ove godine u juniorskom šampionatu i sledeće godine na svetskoj sceni Max Racing Team će učestvovati na KTM motociklima, a Canet će sledeće godine važiti za jednog od favorita za titulu u kategoriji nakon što Jorge Martin, Marco Bezzecchi i Fabio Di Giannantonio napuste Moto3 na kraju ove sezone.

[fpc_post_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ limit=“4″ category=“203″]

Ostavi komentar