Marc Marquez i Honda Racing Corporation potvrdili su da će produžiti međusobnu saradnju, još dve godine, što Marqueza vezuje za ovu fabriku do 2021. godine.

Dvadesetpetogodišnji Marquez, koji je celu svoju karijeru u MotoGP klasi proveo u Hondi, zabeležio je 35 pobeda iz 90 trka i time obezbedio 4 titule svetskog šampiona.

„Veoma sam uzbuđen da nastavim da se trkam sa Hondom u MotoGP klasi“ izjavio je Marquez. „Veoma sam ponosam što sam član Hondine trkačke familije i veoma sam zahvalan zbog toga kako Honda i ceo tim daju sve od sebe u svakom momentu kako bi mi obezbedili sve što mi je potrebno da bih pobeđivao. Testovi za sezonu su prošli odlično, obnovio sam svoj ugovor i sada mogu da se koncentrišem samo na trke u narednoj sezoni“.

Yoshishige Nomura, predsedik Hondine trkačke korporacije, dodao je: „Veoma smo zadovoljni što je Marc odabrao da nastavi da vozi za naš fabrički tim. Marquez je stalno sebe gurao do granice i time dosta sazreo kao vozač, i doneo Hondi brojne titule. Možemo da objavimo obnovu ugovora ovako rano, zahvaljujući uzajamnom poverenju i zajedničkoj strasti ka trkanju i pobeđivanju. Uveren sam da mi njemu možemo da pružimo sve potrebne uslove kako bi se koncentrisao samo na trke i da početak sezone započnemo najbolje što možemo. HRC će nastaviti svoje izazove sa Marc Marquezom, vitalnim vozačem za budućnost MotoGP klase“.

[wtpsw_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ show_comment_count=“false“ limit=“4″ orderby=“rand“ category=“203″]

Ostavi komentar