Osmosruki svestki šampion Mark Markes potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Hondom, ali je ispričao da je imao ponudu i da pređe u Dukati.

Foto: Mirco Lazzari gp/Getty Images

U razgovoru za Skaj sport Italija, Mark Markes rekao je da mu je Dukati ponudio „transfer“ pre nego što je potpisao novi ugovor sa Hondom.

Markesova izjava stiže nakon što je Maverik Vinjales obelodanio da je i sam imao ponudu Dukatija pre nego što je produžio saradnju sa Jamahom. Još uvek se čeka potvrda Dukatija ko će voziti fabričke motorse u sezoni 2021.

Markes je za italijanski Skaj sport govorio i o tome kako je došlo do toga da u Hondi dobije ugovor na čak četiri godine.

„Ideja je potekla od Honde. Iskreno, ja o tome nisam ni razmišljao. Ali, počeli smo da razgovaramo i svima je bilo jasno da je to dobitna kombinacija za obe strane. Malo je timova kakav je Honda, u sportskom smislu. Verovali su u mene od početka, a sada, prvi put u istoriji našeg sporta, imamo četvorogodišnji projekat. Na kraju ćemo videti da li smo bili u pravu. Kada sam pitao ko će mi biti partner, rekli su mi da je moje samo da mislim na pobede“, rekao je Markes.

Španac je prokomentarisao i ono što često govore ljubitelji Moto GP – da ga nikada neće videti na nekom drugom motoru:

„Imam 27 godina i ugovor na četiri godine. Nikad se ne zna. Znam da ljudi govore da moram da se okušam i pobeđujem i na drugom motoru, ali odluku sam doneo slušajući svoje srce. Saslušao sam i ponudu Dukatija, ali Honda ima projekat koji me, sa sportske strane, privlači. U momentu kada je ta ponuda stigla rekao sam ne, ali niko ne zna šta donosi budućnost“, zaključio je Markes.

Autor: Maja Todić; Izvor: Sport klub

Ostavi komentar

Ostavi komentar