Petostruki šampion Formule 1 Luis Hamilton uskoro bi mogao da se oproba i u vožnji dvotočkaša, pošto je dobio poziv SIC rejsing tima, koji će se od sezone 2019 takmičiti u Moto GP šampionatu.

SIC rejsing tim, koji je u vlasništu čuvene staze Sepang u Maleziji, zauzeće u Moto GP sezoni 2019. mesto tima Anhel Nijeto, koji će se takmičiti u Moto2 i Moto3 konkurenciji.

Vozači ovog tima Francuz Fabio Kvartararo i Italijan Franko Morbideli će voziti motore Jamahe, tačnije model YZR-M1, koji bi uskoro mogao da isproba i Luis Hamilton.

Prema rečima Kvartarara i Morbidelija, kao i izvršnog direktora SIC rejsinga Razlana Razalija, Britanac je dobrodošao da isproba motor Petronas Jamahe, pošto vozi za Mercedes u F1, kojeg takođe sponzoriše malezijska kompanija za naftu i gas.

Hamilton je nedavno u Herezu isprobao motor Pata Jamahe, koji u Superbajk šampionatu voze Aleks Lous i Mihael van der Mark, a mogao bi da ima novi „izlet“ na motociklima.

„Petronas je veoma agresivan u svom angažovanju, ne bih bio iznenađen da što pre uključe i Hamiltona“, rekao je Razali, a dolazak Britanca očekuje i Morbideli.

„Ako Luis želi da isproba moj Moto GP motor, mogu odmah da mu ga dam. Čak iako ne budem mogao da isprobam njegov bolid F1“, rekao je Morbideli, dok je Kvartararo dodao:

„Da, naravno. Bez problema“. 

Izvor: Sport klub; Autor: Marko Pavlović
[fpc_post_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ image_height=“300″ limit=“8″ category=“203″ pagination=“false“]

Ostavi komentar