Luis Hamilton MV Agusta Brutale 800 RR LH44

Četvorostruki svetski šampion i trenutni lider Formule 1 Luis Hamilton ponovo se udružio sa proizvođačem motocikala MV Agusta iz Varezea za treći model ograničenog izdanja sa njegovim imenom.

Prvi je bilo Dragster 800 RR LH44, zatim F4 LH44 i sada Brutale 800 RR LH44.

Samo 144 primeraka će biti napravljeno kada se uđe u proizvodnju u junu 2018. godine. Svaki primerak će biti numerisan na instrument tabli i imati obezbeđen sertifikat o autentičnosti.

Još uvek nema reči o ceni, ali je F4 LH44 trenutno najskuplja MV Agusta i košta 89.880$, to je skoro duplo više od cene F4 RC-a od 58.880 dolara.

Brutale 800 RR je malo više „realističan“ sa cenom od 23.490 dolara, tako da verzija Luisa Hamilton-a bi trebala da bude oko 50.000 dolara.

Treći Hamilton model

U zvaničnom saopštenju za štampu MV Agusta kaže da je Brutale 800 RR LH44 „rezultat kreativnog procesa koji se oslanja na nefiltriranu interakciju između Luisa Hamilton-a i MV Agusta centra za dizajn“. Međutim, ne precizira tačno kako je britanski F1 vozač i pasionirani vozač motocikala bio uključen u ovaj proces.

Na motoru se nalazi logotip Luisa Hamiltona i njegov broj (44) pod kojim se takmiči u Formula 1 šampionatu.

U izradi ovog motora korišćeno je dosta ugljeničnih vlakana, veoma laganih legura i delova proizvedenih na CNC mašinama. Auspuh ima keramički premaz koji je otporan na ultra visoke temperature. Snaga mu je 104kW što je isto kao i kod „standardnog“ RR-a, ali je 3kg lakši i teži 172kg.

Modeli ograničenog izdanja

MV Agusta mora dobro da zaradi iz ovog, kao što su zaradili i iz mnogih drugih modela ograničenih izdanja koje su proizveli tokom proteklih nekoliko godina.

Znamo da MV Agusta nekoliko godina nije izbacila ni jedan potpuno novi model pošto je kompanija prolazila kroz probleme sa likvidnošću. Ovi problemi su sada otklonjeni finansijskom „injekcijom“ od strane ruskih investitora. Dakle, trebalo bi da se pojave i neki novi modeli kasnije ove godine, kao što je unapređeni F4.

Lewis Hamilton i MV Agusta F4 LH44

[wtpsw_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ show_comment_count=“false“ limit=“4″ orderby=“rand“ category=“201″]

Ostavi komentar