Japanska fabrika iz Hamamtsu-a podesila je svoj nišan na Jorge Lorenza kako bi ga priključili svom MotoGP timu, zajedno sa Alexom Rinsom od 2019. godine.

Dok Lorenzo trenutno nije baš najsrećniji u redovima Ducatija, Alex Rins je prethodnog vikenda zabeležio svoj najbolji rezultat u dosadašnjoj MotoGP karijeri, i najbolji rezultat za Suzuki još od vremena Mavericka Vinalesa.

Sa druge strane, njegov klupski kolega, Andrea Ianonne nije uspeo da opravda očekivanja, nakon što ga je Suzuki jasno postavio kao vozača broj 1 na početku prethodne sezone, kada je potpisao za njih. Prethodnu sezonu završio je na 13. poziciji, a ove godine je počeo da ga pobeđuje klupski kolega, što je izgleda dovelo do toga da Suzuki odluči da su mu dali dovoljno šansi i da je vreme za promene.

Jorge Lorenzo pojavio se kao očigledna zamena za Italijana, jer kako većina smatra, njegov stil vožnje bi bio savršen za Suzuki GSX-RR koji je prepoznatljiv po vrlo glatkom stilu i preciznom ponašanju na stazi, baš kao i Lorenzo.

Činjenice da u prethodnoj sezoni nije ostvario ni jednu pobedu, da je u prve dve trke ove sezone osvojio samo 1 poen, i da se Andrea Dovizioso uzdigao kao Ducatijev glavni kandidat za osvajanje titule, dovode do zaključka da Lorenzo ne opravdava svojih 12 miliona eura godišnje, koliko mu iznosi plata bez bonusa u Ducatiju. Još bitnije, vrlo je jasno da Lorenzo nije zadovoljan u Ducatiju i da se to sve više i više primećuje i na stazi i van nje.

Veliko je pitanje da li će Lorenzo uspeti ikada da se prilagodi stilu vožnje potrebnom za pobede na Ducatiju, i ako i uspe, da li će to uspeti na vreme. Sve ovo ide na ruku Suzukiju. Ovoj fabrici bi svakako potpisivanje trostrukog MotoGP šampiona bio veliki vetar u leđa i vrlo je verovatno da bi zadovoljstvo bilo obostrano.

Narednih nekoliko trka će verovatno biti odlučujuće, jer ako uspe da napravi pristojne rezultate i bori se redovno za podijume, Lorenzo možda i odluči da ostane u Ducatiju, čak i za znatno manju platu. Suzuki svakako nije u mogućnosti da ponudi ni približno koliko trenutno prima ovaj tridesetogodišnji Španac, ali mogu da ponude dobru atmosferu u timu, konstantan napredak i motor koji na prvi pogleda savršeno odgovara Lorenzovom stilu.

[stm_call_to_action_2 call_to_action_icon=“stm-icon-label-reverse“ call_to_action_color=“#131b6d“ call_to_action_text_color=“#ffffff“ call_to_action_label=“Autor:“ call_to_action_label_right=“Marko Grbić“]
[wtpsw_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ show_comment_count=“false“ limit=“4″ orderby=“rand“ category=“203″]

Ostavi komentar