Trostruki svetski MotoGP šampion, Jorge Lorenzo optužio je svog klupskog kolegu, Andreu Doviziosa, da namerno pokušava da mu „potkopa“ moral, kako trenutno tako i kroz celu karijeru.

Lorenzo, koji je poznat po teškom odnosu sa svojim prethondim klupskim kolegom u Yamahi, Valentinom Rossijem, trenutno je na početku svoje druge godine pored Doviziosa u garaži Ducatija, što je ujedno obojici i poslednja godina u trenutnom ugovoru sa ekipom.

Dok se u medijim dosta priča o Doviziosu i o tome da li će odlučiti da ostane u Ducatiju, o visini plate i o tome ako odluči da menja tima, gde će otići, Jorge Lorenzo razmišlja o nečemu sasvim drugom. Kada su ga u intervjuu za Movistar TV pitali šta misli o tome što je Dovi uperio prst u Ducati i obeležio fabriku kao krivca što i dalje nisu obnovili ugovor, Lorenzo je odgovorio: „ Dovi je vrlo inteligentan, zar ne? On u suštini sve zna“.

 

„Dovizioso je tokom cele moje karijere pokušavao da mi potkopa moral. I dalje to isto radi kao moj klupski kolega, ali to meni nije ništa novo. On to uvek pokušava, ako obratite pažnju. Pogotovo kroz njegov odnos samnom preko medija. Ali sve je ok.“

Lorenzo i Dovizioso su bili rivali za šampionat u klasama 125ccm i 250ccm pre više od 10 godina, gde je Lorenzo dva puta pobedio Dovija u borbi za titulu šampiona u srednjoj kategoriji. Prošle godine su prvi put postali klupske kolege, kada je se Lorenzo priključio Ducati timu sa ugovorom vrednim oko 12 miliona eura po godini, dok je Doviziosova osnovna plata, bez bonusa, za isti period ostala oko 2 miliona eura.

Međutim, Italijan je nadigrao svog novog klupskog kolegu u svakom pogledu. Završio je prethodnu sezonu kao vice šampion iza Marqueza i borio se za titulu do poslednje trke, i trenutno je vodeći u šampionatu sveta, nakon što je godinu otvorio pobedom.

„On je tiha osoba. Mi imamo srčan odnos i po tom pitanju je sve u redu“ nastavio je Lorenzo.

„Mi smo ovde da pobeđujemo i osvajamo šampionate, a prijateljstva se traže negde drugde, ne u padoku“.

U četvrtak, menadžer Ducati tima, Davide Tardozzi, izjavio je da su započeli razgovore sa Doviziosovim agentom ali da sa Lorenzom još uvek nema dešavanja po pitanju ugovora, uglavnom zato što to on sam ne želi.

I ako je Italijanski proizvođač izrazio želju da zadrži obojicu vozača, postoji razumna sumnja u Lorenzovu budućnost u Ducatiju.

[stm_call_to_action_2 call_to_action_icon=“stm-icon-label-reverse“ call_to_action_color=“#1e105e“ call_to_action_text_color=“#ffffff“ call_to_action_label=“Autor:“ call_to_action_label_right=“Marko Grbić“]
[wtpsw_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ show_comment_count=“false“ limit=“4″ orderby=“rand“ category=“203″]

Ostavi komentar